14-08-06

Oudenaarde 13-08-06 17e Ronde van Vlaanderen voor Wandelaars Hanske De Krijger 19,5km

Lang geleden dat de 13de nog eens zo goed meeviel... en dat op de 17e Ronde van Vlaanderen voior Wandelaars in Oudenaarde. Gezien de weersomstandigheden hebben we gekozen voor een kleinere afstand maar uiteindelijk bleef het toch droog en kwam de zon af en toe eens piepen. De start lag in het St Bernarduscollege en via de achterkant van de school trokken we langs het groen van de Meerspoort richting de Schelde. Via de ophaalbrug en langs de kerk van Pamel en de Abdij Maegdendale doken we het groen in van natuurgebied 't Spei om alzo tot de eerste rustpost te komen in Leupegem. Vandaaruit was het 6,6km (nogal bergje op) stappen via Melden (de zijkant van de Koppenberg en door het Koppenbergbos) en Nukerke naar een hoeve/boerderij in Etikhove. De 30km en 42km trokken verder maar wij keerden terug (nu bergje af) naar Leupegem. Na een laatste rustpauze keerden we terug naar de stadskern van Oudenaarde met een doortocht door het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daar kreeg iedere wandelaar een bolletje ijs aangeboden en een draagtasje in de vorm van een wiel. En je kon er niet naast kijken: 2 reuzeposters van Tom Boonen en de oude volgwagen van Eddy Merckx.

Hanske de Krijger zorgde al iedere keer voor een mooi parcours en deze keer was dit niet anders. Een volledig ander parcours dan vorig jaar, veel groen en rustige wegen, gratis gifts voor de wandelaars, ruime controleposten,... Kortweg : formidabel !  Tot volgend jaar !


OEF... halfweg en van al dat "geklim" krijgt men honger... Allée vrouwke, laat diene sandwich los !!

 

 

 

 

 

Meer info op :

- http://www.hanskedekrijger.be/

- http://www.oudenaarde.be/

- http://www.crvv.org

11:04 Gepost door jeroen&kristel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

voorzitter wandelclub Hanske de Krigjer Bedankt voor uw deelname aan onze wandeltocht.
Ook bedankt voor de mooie foto's van onderweg!!
Wij proberen om het iedere wandelaar zo aangenaam mogelijk te maken.
Tot de volgende keer !!
Groeten,
José

Gepost door: José Deschaumes | 14-08-06

prachtig fotoreportage Toevallig op jullie wandelblogje beland en met veel interesse naar jullie prachtige fotoreportage gekeken. Er zitten werkelijk enkele pareltjes tussen. We zullen dan ook vanaf vandaag geregeld eens komen piepen op jullie blog en hebben dan ook jullie blog gelinkt aan het onze.

Daarnaast ben ik tevens moderator van het wandelportaal www.wandelmee.be , het zou ons dan ook plezieren mochten we jullie foto's ook op dit wandelportaal mogen overnemen. Uiteraard gelinkt aan jullie naam en refererend aan jullie blog.
Hopelijk krijg ik hier een positief antwoordje op , jullie zouden een bijkomende meerwaarde betekenen voor de site.
Alvast dank bij voorbaat en nog heelveel wandelgenot toegewenst.

Stefaan

Gepost door: toebakstapper | 14-08-06

Ik was er ook graag bij geweest Zondag, stond Hanske de Krijger op mijn wandelagenda. Familiale omstandigheden hadden echter een hogere prioriteit.
Het doet me dan ook veel plezier om via jullie bericht en foto's een beetje te kunnen meegenieten van de ronde

Gepost door: G.U.Y. | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.