16-08-06

Overzicht wandelfoto's

Klik op onderstaande links om de foto's te bekijken.

Voor de lachspieren een nieuwe blog : klik rechts op "KOMEDIES" voor leuke sketches en filmpjes !
Foto's Bottelare (21/7) en Vlierzele (22/7) zijn beschikbaar.

Vlierzele

Bottelare

Oudenaarde

kerksken

Lede

Hoboken

Zellik

Kinderdijk

Liberchies

Leuven

Woluwe

Overmere

Bruge

aheestert

Herzele

broechem

Hulpe

denderleeuw

Schep

StKat

antwerpen

Lozer

Phili

Oosterzele

Koksijde

Mere

Ittre

Munte

Ukkel

Overmere

aaa1Heldergem

Gijzegem

Namur

Pepingen


2006

Ruis

wichelen

belsele

blankenberge

Asse

a-Hamme

zoersel

Merendree

tiegem

Denderbelle

Oudergem

Ophasselt

Nieuwpoort

naamloos

Meldert

Oudenaarde2

   

15-08-06

Oosterzele 15-08-06 8e Ankertochten Land van Rhode 21km

Als twee loze vissertjes trokken we naar Oosterzele... zij het wel zonder ons laarsjes maar met een "regenfraksken" aan. Na een bui bij de start bleef het even droog en konden we vertrekken vanuit de feesttent in Oosterzele. Meteen na enkele honderden meters wandelden we het groen in en dat was zo bijna de volledige wandeling! Land van Rhode heeft een prachtig parcours uitgestippeld door bossen, landwegels, door maïsvelden,...
Helaas had de organisatie de weergoden niet mee vandaag en gingen de hemelsluizen open. Tot het einde kregen we nog een paar fikse buien over ons. Desondanks dit was het toch een prachtige wandeling en maakte het mooie parcours veel goed!

 

 

21:20 Gepost door jeroen&kristel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-08-06

Oudenaarde 13-08-06 17e Ronde van Vlaanderen voor Wandelaars Hanske De Krijger 19,5km

Lang geleden dat de 13de nog eens zo goed meeviel... en dat op de 17e Ronde van Vlaanderen voior Wandelaars in Oudenaarde. Gezien de weersomstandigheden hebben we gekozen voor een kleinere afstand maar uiteindelijk bleef het toch droog en kwam de zon af en toe eens piepen. De start lag in het St Bernarduscollege en via de achterkant van de school trokken we langs het groen van de Meerspoort richting de Schelde. Via de ophaalbrug en langs de kerk van Pamel en de Abdij Maegdendale doken we het groen in van natuurgebied 't Spei om alzo tot de eerste rustpost te komen in Leupegem. Vandaaruit was het 6,6km (nogal bergje op) stappen via Melden (de zijkant van de Koppenberg en door het Koppenbergbos) en Nukerke naar een hoeve/boerderij in Etikhove. De 30km en 42km trokken verder maar wij keerden terug (nu bergje af) naar Leupegem. Na een laatste rustpauze keerden we terug naar de stadskern van Oudenaarde met een doortocht door het Centrum Ronde van Vlaanderen. Daar kreeg iedere wandelaar een bolletje ijs aangeboden en een draagtasje in de vorm van een wiel. En je kon er niet naast kijken: 2 reuzeposters van Tom Boonen en de oude volgwagen van Eddy Merckx.

Hanske de Krijger zorgde al iedere keer voor een mooi parcours en deze keer was dit niet anders. Een volledig ander parcours dan vorig jaar, veel groen en rustige wegen, gratis gifts voor de wandelaars, ruime controleposten,... Kortweg : formidabel !  Tot volgend jaar !


OEF... halfweg en van al dat "geklim" krijgt men honger... Allée vrouwke, laat diene sandwich los !!

 

 

 

 

 

Meer info op :

- http://www.hanskedekrijger.be/

- http://www.oudenaarde.be/

- http://www.crvv.org

11:04 Gepost door jeroen&kristel in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

06-08-06

Everbeek 06-08-06 26e Everbeekse Wandeltochten Club EVERBEEKSE WANDELTOCHTEN VZW (282) 32,6 km

Na een week regen was de zon er terug en dat in Everbeek. In het begin was het nog wat twijfelen over welke afstand we gingen nemen : 24 of 30. Al vrij vlug doken we het groen in richting Brakel. Via smalle paadjes en het bos liepen we door de natuur van de Vlaamse Ardennen. En ja, we volgden met gemak de pijltjes van 30 (32.6km in totaal). Via Brakel gingen we naar Opbrakel voor onze tweede stop. Daar kregen we een appeltje voor de dorst dat nodig was voor een passage langs het Brakelbos, de Ten Bosse-straat en Ten Bosse-Bos. Na een derde stop kregen de wandelaars een glaasje karnemelk (niet echt onze smaak) om alzo te trekken naar Ghoy (Lessines), de laatste halte. Vandaar was het nog een lus via Zarlardinge terug naar Everbeek.

 

Een prachtig parcours, constant door het groen (veel paadjes, bossen en door open velden en dat in hartje Vlaamse Ardennen). Een absolute aanrader voor volgend jaar !!!

 

Volgende week : 
- zaterdag 12/8 : nachtwandeling in Beernem (afhankelijk van het weer)
- zondag 13/8 : de Ronde van Vlaanderen voor Wandelaars Oudenaarde (vorig jaar was dit een hele mooie tocht !!)

 

 

 

 

 

 

 

 
Hier zie... nog twee bekenden... ons pa en ma (ook 32km afgelegd), aangesloten bij Hanske de Krijger van Oudenaarde. Allen daar heen volgende week !!!

21:10 Gepost door jeroen&kristel in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |