24-02-08

Stropersroute Stekene

Stropersroute

8,2 of 6 km ongeveer 2,15 uur.

Deze wandeling start bij het 'Vossenhol' in de St.-Jansteenstraat. We volgen de oranje-witte aanduidingen die meestal links van de straat voorbij het kruispunt staan. Wandelen oostwaarts richting provincieweg.  

  

  

  

  

  

  

  

  

We lopen links van het tennisveld tot de Gentse Vaart. Wie hier de 6 km wandelweg volgt dient rechts af te slaan en langs 'de Wal' de N60 (provinciebaan) over te steken. Vervolgens de weg 'de Linie' blijven volgen en zich dan aansluiten bij de grotere wandeling verdergaand in de Groenstraat.

Wie de wandeling van 8,2 km doet gaat links, eveneens de Gentse Vaart volgen tot de Nederlandse weg. Rechts over de vaart en dan schuin oversteken bij de provincieweg en de Braemstraat in.

Vanaf hier zijn we in de Stropers. Op het eind van de Braemstraat naar links (even op grondgebied St-Gillis) en dan via de groenstraat richting Kemzeke. Zo komen we in de koestraat waar 'de Boshoeve' een unieke kans is voor een natje en een droogje. Nu direkt rechts de pPapestraat in . Links achter het bos zien we dan de Trompwegel , een kerkwegel die schuin over een akker tot aan de kapel OLV Loretta (zwarte Lieve Vrouw) loopt.

Enkele 100 meters verder gaan we links naast een tennisveld tot de provinciebaan . Deze rechts volgen en 50 m verder oversteken, de Voorthoekstraat in. Aan de Kapel OLV van het Gezin op de hoek van de Bosstraat is het even opletten. Rechts volgen we de Vaertgatwegel, de Hellestraatwegel en komen zo in de St-Jansteenstraat terug bij ons vertrekpunt.

17:37 Gepost door jeroen&kristel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |