25-05-08

Wandelroute Tervuren

 Afstand : 7,5km

Afspraak aan de terminus van tram 44. Met het houten bouwsel in de rug, volg je de Elisabethlaan naar links tot de eerste voetweg links. Stap voorbij de slagboom over de Berg van Termunt en volg het pad tussen de monumentale landhuizen tot de T-splitsing met de Oppemstraat. Ga naar links en wandel net voor de lichten uiterst rechts de kronkelende Hertogenweg in. Cottage Les Pâquerettes (huisnummer 3) dateert van 1895 en is vermoedelijk een van de oudste cottages in de verkaveling. Blijf bij de V-splitsing de Hertogenweg links volgen tot aan het kruispunt met de Albertlaan die je links inslaat. Wandel tot aan La Nouvelle Maison van avant-garde architect Henry Van de Velde.

Aan de ronde spits van de tuin draai je links de - trouwens verkeerd gespelde – kasseien Henry Vande Veldelaan in die je rechtdoor volgt tot het kruispunt met de Vrijwilligerslaan en de Tervurenlaan-bis. Wandel even naar links in de Vrijwilligerslaan tot huisnummer 21, een prachtige art-decocottage. Keer op je stappen terug en volg de Tervurenlaan-bis verder naar links. Aan huisnummer 3 wandel je links de grindweg in. Hou links aan door het smalle pad (rechts is een privéweg) tot het kruispunt met de Hertogenweg. Dwars de Hertogenweg en stap rechtdoor de Liskensstraat in die je volgt tot het kruispunt met de Albertlaan, die je rechts inslaat. Ter hoogte van huisnummer 78 (aan je linkerkant) stap je rechts de kleine landweg in tot de T-splitsing met de Elisabethlaan. Stap enkele meters naar rechts en daarna direct links de Dieweg in (net voor het parkeerterrein). Neem na zowat 20 m onmiddellijk rechts het bospad en volg het, voorbij het themacafé ‘Spoorloos Station’, tot de T-splitsing met de Leuvensesteenweg.

Volg de Leuvensesteenweg naar rechts. Steek op het zebrapad ter hoogte van de tramhalte over. In het Warandepark zie je recht voor je het Koloniënpaleis in Lodewijk XVI-stijl. Stap rond het Koloniënpaleis tot aan de achterzijde waar het art-nouveaugebinte van Hobé staat. Met het gebinte in de rug wandel je rechtdoor door de Franse tuinen tot aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Houd de ovale vijver aan je rechterkant en stap er rond tot je links richting Keizerinnedreef kunt wandelen tot het bruggetje.

Ga aan het kruispunt met de Keizerinnedreef rechts tot het kruispunt met de Kastanjedreef. Stap links in de Rijkunstdreef voorbij de Sint-Hubertuskapel, de plek waar de patroonheilige van de jacht in 727 is overleden. Net voor de bocht naar links, neem je rechts het bospad dat je onder de parkmuur door leidt tot aan T-splitsing met de Duisburgsesteenweg. Steek over en ga naar rechts tot je de Hertenbergstraat in kunt. Neem opnieuw de eerste straat links omhoog, de Stolbergstraat, en volg op het einde van de straat rechtdoor links de getrapte voetgangersweg omhoog tot aan de Hazenlaan. Aan de T-splitsing met de Reeboklaan ga je naar rechts tot aan het kruispunt met de Ringlaan. Ga naar rechts. Net voorbij huisnummer 41 sla je rechts de Wolvenweg in. Die prachtige holle weg mondt uit in de Hertenbergstraat.

Steek de Hertenbergstraat over en ga naar rechts voorbij het Kasteel de Robiano tot je links de Pastoor Vandersandestraat in kunt. Amélie de Stolberg-Stolberg liet het kasteel verbouwen in bijna overwoekerende eclectische stijl met barokke, renaissancistische, classicistische, romaanse elementen en zelfs rococo. Sla aan de T-splitsing rechts de Kerkstraat in. Net voorbij de Sint-Jan Evangelistkerk stap je rechts het oude kerkhofpad in, langs het graf van zeven Kongolezen, tot de Markt.

 

Foto's Dikkelvenne (24/5) en Okegem (25/5) zijn online!
Foto's van onze reis naar de Beierse Alpen zijn online! Klik in rechtse kolom.

okegem

Dikkelvenne

St-Houtem

Baasrode

geraards

Ijzen

Burst

Laarne

Ottenburg

Buggenhout

waregem

Erpe

Goeferdinge

Ittre

Kaster

St-Niklaas

Bruinbeke

Overmere

Gijzegem

erps

Zandhoven

2007

Wichelen

Waasmunster

Hoeilaart

Lokeren

Merendree

Dinant

Denderbelle

Zele

Oudergem

Huizingen

Tervuren

melle

Grimminge

Overmere

Buggenhout

Hamme

Ressegem

Opwijk

Hekelgem

Neigem

Beernem

Bredene

Aaigem

 
Wulvergem

lebbeke

Vlierzele

Bottelare

Oudenaarde

kerksken

Lede

Hoboken

Zellik

Kinderdijk

Liberchies

Leuven

Woluwe

Overmere

Bruge

aheestert

Herzele

broechem

Hulpe

denderleeuw

Schep

StKat

antwerpen

Lozer

Phili

Oosterzele

Koksijde

Mere

Ittre

Munte

Ukkel

Overmere

aaa1Heldergem

 
Gijzegem

Namur

Pepingen


2006

Ruis

wichelen

belsele

blankenberge

Asse

a-Hamme

zoersel

Merendree

tiegem

Denderbelle

Oudergem

Ophasselt

Nieuwpoort

naamloos

Meldert

Oudenaarde2

   


17:08 Gepost door jeroen&kristel in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |