29-08-10

10-10-10 Welkenraedt 34ème Marche d'Automne 18,9km

10, 10 en 10 : een magische datum maar voor de rest verandert er niet veel : de wandelpaden blijven even mooi, we gaan nog steeds op pad,... alleen hadden we het geluk om een weekendje in de Ardennen door te brengen en dat bij een stralende zon ! 4 dagen 20 graden en dat voor begin oktober ... Was dit even genieten !

We pikten toch één wandeltocht mee : de 34e Marche d'Automne (herfstwandeling) in Welkenraedt, van de Pomona Trotters Welkenraedt. Aangezien in 2011 geen 100km meer doorgaat hier, dan maar de pijltjes van de 21km-tocht en dit in het landschap van Baelen, Nereth en Membach (allen gelegen tegen Eupen).

Een aantal bekende wandelaars kwamen we tegen en dit op een wandeltocht die een eindje van ons deur ligt. Was het niet via hun eigen mobilhome, dan was het via de bus van hun club. Altijd tof om mensen tegen te komen op plaatsen waar je ze niet meteen verwacht !

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

17:26 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-10

03-10-2010 Oedelem Herfsttocht W.S.V. DE MOEDIGE WANDELAARS BEERNEM 17,5km

W.S.V. DE MOEDIGE WANDELAARS BEERNEM organiseerden terug hun herfsttocht in Oedelem. Voor ons was het de eerste keer dat we wandelden op grondgebied van Oedelem, Sijsele (Damme) en Assebroek (Brugge).

Met een aangename herfstzon boven ons en het begin van een mooi herfstkleurenpalet onder ons voeten was het aangenaam wandelen in de bossen van de Brugse rand (oa. Natuurgebied Rijckevelde).

Net iets meer dan 1.000 deelnemers genoten van deze tocht.

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

13:04 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-08-10

Overmere 26-09-2010 Pa & Gijs Tochten BOERENKRIJGSTAPPERS OVERMERE 12km

Officieel zitten we nu in de herfst en dat hebben we geweten vandaag : een pak buien gingen over ons heen en daarmee dat we hebben gewacht tot na de middag ergens te gaan wandelen : Berlare : De Pa & Gijs-tochten van de boerenkrijgstappers van Overmere.

Een kleinere afstand was met dit herfstweer wel welkom : 12km rond Berlare en Overmere, met in terugkeer een passage langs het donkmeer en de gekende eendekooi. Een aantal mooie kasseistroken, natuurwegels, de groene zone rond het Donkmeer... Genoeg elementen voor een mooie wandeltocht !

Fotos.gif 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:08 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-10

25-09-2010 Melle Deliriumtocht Melle Land van Rhode 52km

Als je ooit éénmaal hebt deelgenomen aan de 50km Deliriumtocht van Land van Rhode te Melle, dan wil je gewoon terugkomen... alleen al voor de overheerlijke rijsttaart, die pannenkoek halfweg, den Delirium net vóór het einde en vooral : het schitterende parcours !

Om 7u15 gestart (toen nog droog) en wandelden eerst richting Lemberge en Moortsele. Onderweg konden we genieten van een paar mooie regenbogen. Alhoewel, een regenboog voorspelt soms geen goed nieuws : ook wij kregen nadien een paar buien over ons. Hier en daar konden we wel eens schuilen en ondertussen werd het parcours omgetoverd in een echt natuurpad (een paar modderstroken dus).

Ondanks de regen bleven we genieten van het parcours (modder hoort erbij) : Munte, Baaigem en Bottelare doorwandelen. Doorheen het Gentbos en het Bruinbos !

Nog enkele kilometers te gaan en daar is hij dan : Brouwerij Huyghe en voor iedere deelnemer een gratis Delirium. Deze smaakte naar meer!

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:47 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-10

Lennik 19-09-2010 11de Levenslustige Wandeltocht MPI Levenslust 21,4km

Een wandeling voor het goede doel : Levenlust in Lennik (pedagogisch instituut http://www.levenslustvzw.be/).

Inschrijvingsgeld 2€ betaald en je kreeg er pak voor terug : 2x frisdrank onderweg, 2x fruit (banaan en sinaasappel), door de school gebakken koekjes, een Kriek of Geuze in de brouwerij van Lindemans in Vlezenbeek, een schitterend parcours onder de voeten en... we steunden een goed doel ! 605 wandelaars en een heel pak mountainbikers waren present voor de bijeenkomst.

De wandeltocht ging van St-Martens-Lennik richting Gaasbeek, Oudenaken, Vlezenbeek en Pede. Onderweg hadden we naast de enkele stops voor bevoorrading een mooie passage doorheen het kasteelpark van Gaasbeek. Subliem !

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

12:30 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-10

Bex 12-09-2010 Marche Internationale des Salines - Bex 20km

Een wandeltocht met "internationale" in de naam en voor ons wel degelijk ook internationaal was : 42e Marche Internationale des Salines - Bex : een wandeltocht georganiseerd door Club des Marcheurs de Bex.

Bex ligt in de vallei tussen het meer van Genève en Martigny, Romandië oftewel het franstalig gedeelte van Zwitserland. De streek is gekend als de poort van Wallis : druiven op de bergflanken, aan de overkant het massief van St-Bernard en de Mont Blanc in de verte, één van de zonnigste plaatsen van Zwitserland,... ideaal dus voor ons om even de benen te strekken aldaar.

We kozen het 20km-pad met een mooie klim langsheen de druivenstokken. De tocht kan je vergelijken met een stevige Ardennenklassieker. Voor 2,50 CHF (+/- 1,90€) kon je starten en een grote lus maken rond Bex.

Blijkbaar is de wandelsport in het franstalige gedeelte van Zwitserland niet zo populair. De tocht werd 2x georganiseerd (op zaterdag en zondag) en beiden samen waren goed voor zo'n 260 deelnemers. Nog meer verbaasd waren we toen we hoorden dat ongeveer een 30-tal van hen maar de 20km stapt. Al de rest kiest voor 5 of 10km. Volgens hun "normen" niet slecht. Het clubbestuur moest luisteren dat we in Vlaanderen over 1000 en 2500 deelnemers spreken. Maar sommigen weten het : hier en daar een Zwitserse enkeling die al eens meewandelde met de MESA, Blankenberge of in Nederland Neimegen.

Fotos.gif
 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

07-08-10

Moen 29-08-2010 14de Dwars door Groot-Zwevegem - 12uren van Lauwe 20km

Vandaag voor een tweede maal op rij verrast in West-Vlaanderen : na Kanegem hadden we terug een mooie wandeltocht in Moen, georganiseerd door wandelclub "de 12 uren van Lauwe" : de 14de Dwars door Groot-Zwevegem.

Verschillende afstanden waren mogelijk, maar gezien er enkele buien op komst waren, hielden we het op een mooie (en vooral droge) 20km.

De tocht heeft ons aangenaam verrast door zijn vele landwegels, grasstroken tussen landgoed, een 3-tal kleine bossen (oa. Mortagnebos en natuurgebied de Oude Spoorlijn in Moen), een stukje groen langs het Kanaal Bossuyt-Kortrijk,... en dan mag een stukje beton van landbouwwegen tussendoor om te variëren.

 

Fotos.gif

 

 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 


 

 

 

13:52 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-08-10

Kanegem 28-08-2010 Zomertocht Watewystappers 21km

Goeie schoenen : het belangrijkste gereedschap van een wandelaar ! En zij die in Kanegem waren, konden ze gebruiken : West-Vlaanderen heeft de afgelopen week een kleine zondvloed verteerd en men kon dus kiezen uit goeie schoenen, zwemvliezen, stevige laarzen, blootvoets,...

De afstanden tot en met 18km hadden nog een doenbaar parcours, maar de vroege starters voor de 24km mochten even gaan zwemmen achter het kasteel van Poeke. De meeste wandelaars keerden terug en gingen verder op het 18km-parcours. De Watewystappers beslisten de lus snel aan te passen voor de nog komende 24km-stappers. Er was geen doorkomen aan.

Naast het water was er verrassend veel groen in deze tocht ! Een parcours om aan te kruisen voor zij die er niet bij waren dit jaar : langs landelijke wegen, over graswegels, over landbouwgrond, doorheen het domein van Poeke Kasteel,... Heel verrassend voor een wandeltocht in West-Vlaanderen.

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:43 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-08-10

Wodecq 25-08-2010 1ère Marche des Aoûteux 21,4km

"Les Trouvères club de marche" organiseerden hun eerste 'Marche des Aoûteux' in Wodecq, een dorpje gelegen in Ellezelles. Bij aankomst hadden we al meteen door dat dit een groene wandeltocht moest worden gezien de ligging : tussen de Vlaamse Ardennen en de heuvels van Henegouwen. 

Er werd gewandeld in 3 lussen rond Wodecq, met afwisselend onverharde wegen en landwegen op 'den boerenbuiten'. Met een zalige zomerzon op ons was het heerlijk wandelen en toekijken naar de landbouwers die hun land bewerkten.

Naast de titel van "Village élu du Folklore" is het woord "heksen" ook eigen geworden aan ELLEZELLES.
In 1610 werden 5 heksen verbrand. Sindsdien wordt ieder jaar de laatste zaterdag van juni deze gebeurtenis, de heksenjacht, "levendig" gehouden.

 

Fotos.gif 

 


Foto's van :

* Etienne Scheerlinck :

http://picasaweb.google.nl/etienne.scheerlinck/Wodecq1008...

* Chris en Anny :

http://picasaweb.google.be/anny.chris.everbeek2009/250820...


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

17:26 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende