14-11-10

Geraardsbergen 9-12-2010 Wafelentocht De Padstappers 21,1km

Al enkele jaren staat deze tocht aangekruist in mijn Marchingwandelgids maar nog nooit is het ervan gekomen en eindelijk... met nog wat verlof opzij... in 2010 ben ik er eens bij ! De Wafelentocht van de Padstappers uit Geraardsbergen.

De start lag in het centrum van Geraardsbergen zelve; goed voor 3 lussen rond het stadcentrum (6,7 en 8km). Samen met onze sneeuwvriend Tidou deed ik ze alle drie en genoot van de talrijke natuurstroken in de Vlaamse Ardennen.

De eerste lus van 7km ging naar de Kapelmuur en de zijkanten van de Muur, met achterliggend natuurgebied. Hier kwam ik parcoursmeester Kurt tegen die tevreden was met een stralende zon. De Padstappers hadden de weergoden niet mee in 2010 (een natte nationale wandeldag, regen tijdens de natuurreservatentocht en de zondvloed tijdens de wandeltocht in november). Nu dus wel : genieten van de winterzon !

De tweede lus van 8km : eerst een stukje langs de Dender (Overboelare) en dan naar de natuurzones "Grote en Kleine Buizemont" (mooie passages door het bos!).

Eerst even rusten en aanschuiven bij de Padstapperdames voor hun lekkere warme wafels, alvorens te beginnen aan de derde lus : 6km richting Nederboelare.

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

14:59 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.