19-12-10

Geluwe 16-01-2011 24e Gaperstocht WSV Wervik 23,1km

Aangekondigd bij de start : "wegens de regen van de voorbije dagen werd het parcours hier en daar aangepast". Volgens mij : "wegens de regen van de voorbije dagen werd het parcours helemaal aangepast". Wie zich een rondje wou vervelen in de straten van Menen of op zoek was naar een woning, moest afzakken naar de Gaperstocht in Menen (organisatie van WSV Wervik). Het huren van de controleposten ligt reeds ruime tijd vast, dus zal de regen niet de oorzaak geweest zijn van deze tegenvaller.

Enkel de laatste kilometers (voor de langere afstanden tenminste) kregen aan het eind nog een lus op de menu die op "den boerenbuiten" was... eindelijk ! Gelukkig kreeg iedere wandelaar een jenevertje aangebonden en dit om de moraal te verzachten. Best lekker!

Om onze zondag nog te redden, hebben we ons vastgehouden aan't feit dat we ons goed geamuseerd hebben met de rare plaatsnamen ('t Zwaantje en Reutelbeek) en het schitterende streekbier "Hommelbier".

De naam van de tocht zou afkomstig zijn van de spotnaam voor de inwoners van Geluwe. Het zou te maken hebben met de vier waterspuwers die ooit aan de toren van de Geluwse kerk hingen. Oorspronkelijk dienden ze om het water dat in de gaanderij rond de toren liep, een uitweg te bieden. Later en dit tot en met WOI hadden ze een louter decoratieve functie. Geluwnaren werden mogelijk vereenzelvigd met deze gapers.

Fotos.gif

 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:20 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.