27-12-10

Oud-Heverlee 30-01-2011 Wintertocht DEN ENGEL LEUVEN V.Z.W. 24,9km

Vorig jaar hebben we deze wandeltocht voor het eerst ontdekt en zie... we komen meteen terug! Net zoals in 2010 was de Wintertocht van Wandelclub Den Engel Leuven een schitterende wandeltocht doorheen de bossen van het Meerdaalwoud.

De start lag in Oud-Heverlee. Deze gemeente heeft een uitzonderlijk groen karakter: meer dan 40 % van haar grondgebied bestaat uit bossen en is gelegen in het Dijleland. Ideaal dus om te kronkelen (25km) tussen Oud-Heverlee, St-Joris-Weert en Nethen (Grez-Doiceau). Om enkele gezonde calorietje binnen te hebben, mocht iedere wandelaar (2530 deelnemers over alle afstanden) eerst passeren langs de Fruittrapper : verse fruitsap om gezond te starten !

Het was dan wel berekoud maar met de winterzon onder de middag werd het toch iets aangenamer. Wie zich niet aan de zon kon verwarmen, was maar al tevreden aan het eind wanneer er door Wandelclub Den Engel een gratis kippesoepje of glühwijntje werd aangeboden.

Nog een postieve noot : de honden waren terug welkom in de controleposten ! Na een jaartje in de kou te hebben gestaan, waren we nu maar al zo blij dat we ons konden verwarmen. Gezien het aantal viervoeters en hun baasjes, zullen veel mensen heel tevreden geweest zijn en een schitterende zondag gehad hebben.

Fotos.gif

 

 


Foto's van 2010 :

Oud-heverlee

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:01 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.