29-12-10

Bruinbeke 06-02-2011 25e Pannenkoekentocht Kleine Kouter Lede 18,5km

Geen zware dobber deze week maar daarom niet minder mooi : de 25ste Pannenkoekentocht in Bruinbeke, georganiseerd door wandelclub Kleine Kouter Lede. Met andere woorden : een thuismatch voor ons !

Nog vóór de laatste telling van 15u waren er reeds 1027 deelnemers op de teller : de keukenploeg mocht dus een tandje bijsteken ! Eén en al lekkere geuren in de startzaal, maar eerst : een beetje wandelen !

We kozen voor de langste afstand (18,5km) en wandelden van Bruinbeke naar Serskamp en Wanzele voor een eerste controlestempel. Nadien maakten we een grote lus over Lede centrum met hier en daar een overlapping van het vaste wandelpad "vier uitersten". Nog een laatste strook te gaan : tussen de velden terug naar Bruinbeke, terug naar de pannenkoeken !

Het prachtige parcours was een aaneenschakeling van natuurstroken, stukjes bos (oa. Nonnenbos) en wandelpaden. Heerlijk om eens uit te waaien (letterlijk en figuurlijk dit weekend!)

 

Fotos.gif

 

 

 


Andere foto's van onze tochten :


http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:12 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-12-10

Oud-Heverlee 30-01-2011 Wintertocht DEN ENGEL LEUVEN V.Z.W. 24,9km

Vorig jaar hebben we deze wandeltocht voor het eerst ontdekt en zie... we komen meteen terug! Net zoals in 2010 was de Wintertocht van Wandelclub Den Engel Leuven een schitterende wandeltocht doorheen de bossen van het Meerdaalwoud.

De start lag in Oud-Heverlee. Deze gemeente heeft een uitzonderlijk groen karakter: meer dan 40 % van haar grondgebied bestaat uit bossen en is gelegen in het Dijleland. Ideaal dus om te kronkelen (25km) tussen Oud-Heverlee, St-Joris-Weert en Nethen (Grez-Doiceau). Om enkele gezonde calorietje binnen te hebben, mocht iedere wandelaar (2530 deelnemers over alle afstanden) eerst passeren langs de Fruittrapper : verse fruitsap om gezond te starten !

Het was dan wel berekoud maar met de winterzon onder de middag werd het toch iets aangenamer. Wie zich niet aan de zon kon verwarmen, was maar al tevreden aan het eind wanneer er door Wandelclub Den Engel een gratis kippesoepje of glühwijntje werd aangeboden.

Nog een postieve noot : de honden waren terug welkom in de controleposten ! Na een jaartje in de kou te hebben gestaan, waren we nu maar al zo blij dat we ons konden verwarmen. Gezien het aantal viervoeters en hun baasjes, zullen veel mensen heel tevreden geweest zijn en een schitterende zondag gehad hebben.

Fotos.gif

 

 


Foto's van 2010 :

Oud-heverlee

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:01 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-12-10

Geluwe 16-01-2011 24e Gaperstocht WSV Wervik 23,1km

Aangekondigd bij de start : "wegens de regen van de voorbije dagen werd het parcours hier en daar aangepast". Volgens mij : "wegens de regen van de voorbije dagen werd het parcours helemaal aangepast". Wie zich een rondje wou vervelen in de straten van Menen of op zoek was naar een woning, moest afzakken naar de Gaperstocht in Menen (organisatie van WSV Wervik). Het huren van de controleposten ligt reeds ruime tijd vast, dus zal de regen niet de oorzaak geweest zijn van deze tegenvaller.

Enkel de laatste kilometers (voor de langere afstanden tenminste) kregen aan het eind nog een lus op de menu die op "den boerenbuiten" was... eindelijk ! Gelukkig kreeg iedere wandelaar een jenevertje aangebonden en dit om de moraal te verzachten. Best lekker!

Om onze zondag nog te redden, hebben we ons vastgehouden aan't feit dat we ons goed geamuseerd hebben met de rare plaatsnamen ('t Zwaantje en Reutelbeek) en het schitterende streekbier "Hommelbier".

De naam van de tocht zou afkomstig zijn van de spotnaam voor de inwoners van Geluwe. Het zou te maken hebben met de vier waterspuwers die ooit aan de toren van de Geluwse kerk hingen. Oorspronkelijk dienden ze om het water dat in de gaanderij rond de toren liep, een uitweg te bieden. Later en dit tot en met WOI hadden ze een louter decoratieve functie. Geluwnaren werden mogelijk vereenzelvigd met deze gapers.

Fotos.gif

 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:20 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-10

Roosdaal 09-01-2011 Nieuwjaarstocht Heidetochten Kester-Gooik 26,6km

Voor een schitterende nieuwjaarstocht moest je zijn in Roosdaal : een organisatie van de Heidetochten Kester-Gooik. Voor iedereen : "de beste wensen, een goeie gezondheid en... een vuile broek en veel modder aan de schoenen !". De wasmachines zullen hun werk al gedaan hebben, tenminste van zij die kwamen wandelen in Roosdaal !

De natuurliefhebbers (1433 deelnemers) konden genieten van een quasi 100% natuuromloop en zich uitleven doorheen de modder. Er werd gewandeld van Roosdaal naar Okegem, het dendergebied en Strijtem, met tal van onverharde (zeg maar sappige) wegen, met schitterende vergezichten op de Brusselse rand, het pastorijbos, ... Er zullen veel wandelaars goed geslapen hebben die nacht !

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be


Vorige edities van de Nieuwjaarstocht van de Heidetochten :

kester

Pepingen 

17:46 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-12-10

Gierle 02-01-2011 29ste Boerenfrikadellentocht WSV BEEKAKKERS 20,6km

 2011 is nog maar net begonnen en om het oudejaarsavond menu te laten verwerken, gaan we dan maar een stukje wandelen. De marchinggids eens openslaan en eens kijken waar we nog nooit geweest waren : Gierle. De 29e Boerenfrikandellentocht van WSV Beekakkers.

Gierle ligt in de Antwerpse Kempen en is een deelgemeente van Lille. Mooi gelegen met veel natuur om zich heen. Ideaal dus om te wandelen! Wij volgden de pijltjes van de 20km en gingen van Gierle naar Tielen en zijn bossen. Ongeveer de helft van de tocht ging door bossen, de andere helft over landelijke wegen met hier en daar enkele mooie gebouwen als erfgoed (oa. de molen "In Stormen Sterk").

1552 wandelaars kwamen af naar Gierle voor deze mooie tocht ... of voor de boerenfrikandellen met krieksaus ?

Fotos.gif 

 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

Foto's vorige jaren :

 

zemst

koekelare

torhout

De Pinte

hansbeke

Zandhoven

Pepingen 

16:04 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-12-10

Kortrijk 28-12-2010 14de Kortrijk Feeëriek WSK Marke 12,3km

Voor ons de laatste wandeling van 2010 en we sluiten af in Kortrijk : de 14de "Kortrijk Feeëriek". Doorstappen moeten we niet meer doen, want de eindtotalen liggen vast : Kristel haalde 1215km en Jeroen 2021km.

Omdat we nog nooit meededen aan de Kunststedentrofee zijn we speciaal afgezakt naar Kortrijk voor ons laatste stempeltje. 3 van de 4 stempels halen en je hebt een nuttig geschenk. Voor dit jaar was dit een grote sleutelhanger met een kattenoog! Kan nog van pas komen : voor de Dodentocht of als fietser in het dagelijks verkeer. Wandelaars en fietsers blijven de zwakke weggebruikers en uiteindelijk is dit wel best nuttig. Je kan niet genoeg opvallen !

De laatste ronde... een rondje doorheen Kortrijk : de 12km-stappers kregen naast de binnenstad (vooral voor de 6km's) nog een aantal extra plaatsen voorgeschoteld waar je anders als toerist/wandelaar nooit zou komen. Een extra stukje langs de Leie, de megapopulaire skateramp (blijkbaar komen ze zelfs uit Parijs om hier te skaten), het failliete Dell Anno (tedju, ik had graag Gaëlleke eens gezien en Kristel den Claudio), de stationsbuurt,... maar voorts het pracht van de binnenstad met enkel mooi versierde pleinen, het begijnhof, ...

Om halfweg even op te warmen : een jeneverke aangeboden door WSK Marke. En om eerlijk te zijn : zoiets kan toch enorm smaken ! Eéntje met mate, en voor elke maat één !

Voor ons was 2010 een schitterend wandeljaar ! Wij hopen dat u er evenzeer van genoten heeft, eender welke afstand ! Ook in 2011 gaan we terug op pad en hopen u graag ergens tegen te komen !
Een fijn eindejaar toegewenst en nog veel meer een tof begin van 2011 !

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

13:09 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |