03-01-11

Ciney 13-02-2011 Marche d'Hiver Les Fougnans 23,3km

In een Naamse stad op 286m hoogte zijn we het vandaag gaan zoeken : CineyCiney geniet vooral bekendheid door het gelijknamige bier, dat er voor het eerst gebrouwen werd. Nu gebeurt dat in de brouwerij van Alken-Maes. Helaas niet op de kaart te zien, dan maar genieten van een stevige bruine Rochefort ! Maar eerst : wandelen !

Net iets meer dan 23km mochten we "heuvelen" in deze prachtige streek van Ciney, Braibant en Fays-Archêne. Op een klein saai middenstukje na, konden we genieten van de natuur (de bossen van Braibant), de oude spoorlijn voor kalktransport, het kasteel van Braibant, de kronkels van de rivier De Bocq,...

Ik deed mijn best om frans te spreken maar blijkbaar was "mijn best" beperkt toen ik wou weten vanwaar de clubnaam Les Fougnans vandaan kwam. Uit curieusiteit ging wandelcompagnon Guy nog eens informeren in het nederlands (zo is't gemakkelijk eh) en kwam terug met het verhaal : les Fougnans verwijst naar de speleologen uit de oude tijd. Zij waren de "menselijke mollen" in de mijnen. Vandaar het clublogo : een mol met mijnwerkerslamp en plunje. Excusez-moi, en français c'était une autre histoire ! Langleve de woordenboeken !

 

Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

 

 

20:08 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |