10-01-11

Nalinnes 20-02-2012 Les Marcheurs du XII de Marcinelle 20,8km

Les Marcheurs du XII de Marcinelle ... de naam van de wandelclub verklapt al waar we zijn gaan wandelen : Nalinnes, in de buurt van Marcinelle nabij Charleroi.

Marcinelle is gekend van de mijnsite "Le bois du Cazier" en jammergenoeg ook als woonplaats van Marc Dutroux, voor zijn arrestatie. Laten we op het eerste houden : liefhebbers van de mijngeschiedenis en hoogovens moeten hier eens een kijkje komen nemen! Meer info op : http://www.leboisducazier.be/index_nl.htm

De wandeltocht : over de 50km enkel maar lof van vele wandelaars. Wij hielden het dit jaar iets rustiger en kozen voor de 21km-afstand. Jammergenoeg was dit geen hoogvlieger. Enkel de start met zo'n 5km was heel mooi : natuur, mooie uitzichten op de Jamioulx en de heuvels van Pays de Charleroi maar voor de rest was het zoeken naar enige mooie wandelpaden. De overige 15km, doorheen Montigny-le-Thilleul en Marcinelle, was goed om na te denken : "waar gaan we volgend weekend wandelen want hier hebben we het beste gehad vandaag".


Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:12 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |