17-01-11

Mechelen 27-02-2011 Nationale Wandeldag 14,9km

Even leek het alsof er een vloek rustte op de "nationale wandeldag" want men voorspelde terug regen en wind. Na de uitgeregende editie van 2010 keek iedereen uit naar een zonnige dag en dat op een Aktivia-parcours te Oudenaarde, Ruiselede of Mechelen. Wij kozen voor Mechelen omdat we aldaar nog nooit gewandeld hadden. De wandeltocht werd samengesteld door een verbroedering van 2 clubs, zijnde Opsinjoorke Mechelen en De Slak uit Leest.

Na inschrijving in de Nekkerhallen wandelden we meteen de natuur in : langs Nekkerspoel en Mechels Broek. Het Mechels Broek is een nat en open moeras dat tot het vroegere natuurlijke overstromingsgebied van de Dijle behoort. Een grote zandwinningput is erg in trek bij heel veel watervogels als rust- en eetplaats. Veel wandelaars zullen dan ook een aantal vogelspotters gezien hebben langs het parcours.

Via de Bonheiden (met zijn talrijke villa's) wandelden we langs de Dijle naar Muizen om een eerste maal te rusten in "dierenpark Planckendael". Nadien mocht iedere wandelaar gratis doorheen het park richting Planckendaelkaai. Maar eerst wat genieten van de beestjes ! Alhoewel, verschietachtig als je leest dat een muis vlugger "den Dodentocht" kan uitlopen dan ikzelve !

Om terug te keren naar het historische stadscentrum van Mechelen werd er terug gewandeld doorheen Muizen en langs de Dijle verder richting het stadshuis om aldaar even te mogen poseren. Van een unieke lokatie gesproken dus !!

De laatste 2 km: genieten van de historische gebouwen van de stad der Maneblussers (oa St-Romboutstoren en het gerechtshof).

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:43 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.