31-01-11

06-03-2011 Tubize 39ème Marche de l'Amitié 21,4km

Geen carnaval Aalst maar wel een wandeltocht "39ème Marche de l'Amitié" in Tubize (Tubeke), net onder het Pajottenland, georganiseerd door Les Roses Noires.

Op grondgebied van Waals-Brabant mochten we starten in het voetbalstadion van tweedeklasser Tubize. Boven ons een aangename winterzon, onder ons een mooi parcours doorheen Tubize, Oisquercq, Ittre en Virginal, met veel variatie : stukjes bos, onverharde wegels, langs het kanaal Brussel-Charleroi en zijn pleziervaarten, mooie vergezichten... Enkel halfweg kende het parcours een dipje waarbij we zo'n 5km steenweg en andere grote wegen voorgeschoteld kregen. Maar enfin, de overige 16km waren mooi !

Fotos.gif 

  

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

11:01 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-01-11

Mechelen 27-02-2011 Nationale Wandeldag 14,9km

Even leek het alsof er een vloek rustte op de "nationale wandeldag" want men voorspelde terug regen en wind. Na de uitgeregende editie van 2010 keek iedereen uit naar een zonnige dag en dat op een Aktivia-parcours te Oudenaarde, Ruiselede of Mechelen. Wij kozen voor Mechelen omdat we aldaar nog nooit gewandeld hadden. De wandeltocht werd samengesteld door een verbroedering van 2 clubs, zijnde Opsinjoorke Mechelen en De Slak uit Leest.

Na inschrijving in de Nekkerhallen wandelden we meteen de natuur in : langs Nekkerspoel en Mechels Broek. Het Mechels Broek is een nat en open moeras dat tot het vroegere natuurlijke overstromingsgebied van de Dijle behoort. Een grote zandwinningput is erg in trek bij heel veel watervogels als rust- en eetplaats. Veel wandelaars zullen dan ook een aantal vogelspotters gezien hebben langs het parcours.

Via de Bonheiden (met zijn talrijke villa's) wandelden we langs de Dijle naar Muizen om een eerste maal te rusten in "dierenpark Planckendael". Nadien mocht iedere wandelaar gratis doorheen het park richting Planckendaelkaai. Maar eerst wat genieten van de beestjes ! Alhoewel, verschietachtig als je leest dat een muis vlugger "den Dodentocht" kan uitlopen dan ikzelve !

Om terug te keren naar het historische stadscentrum van Mechelen werd er terug gewandeld doorheen Muizen en langs de Dijle verder richting het stadshuis om aldaar even te mogen poseren. Van een unieke lokatie gesproken dus !!

De laatste 2 km: genieten van de historische gebouwen van de stad der Maneblussers (oa St-Romboutstoren en het gerechtshof).

Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:43 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-01-11

Nalinnes 20-02-2012 Les Marcheurs du XII de Marcinelle 20,8km

Les Marcheurs du XII de Marcinelle ... de naam van de wandelclub verklapt al waar we zijn gaan wandelen : Nalinnes, in de buurt van Marcinelle nabij Charleroi.

Marcinelle is gekend van de mijnsite "Le bois du Cazier" en jammergenoeg ook als woonplaats van Marc Dutroux, voor zijn arrestatie. Laten we op het eerste houden : liefhebbers van de mijngeschiedenis en hoogovens moeten hier eens een kijkje komen nemen! Meer info op : http://www.leboisducazier.be/index_nl.htm

De wandeltocht : over de 50km enkel maar lof van vele wandelaars. Wij hielden het dit jaar iets rustiger en kozen voor de 21km-afstand. Jammergenoeg was dit geen hoogvlieger. Enkel de start met zo'n 5km was heel mooi : natuur, mooie uitzichten op de Jamioulx en de heuvels van Pays de Charleroi maar voor de rest was het zoeken naar enige mooie wandelpaden. De overige 15km, doorheen Montigny-le-Thilleul en Marcinelle, was goed om na te denken : "waar gaan we volgend weekend wandelen want hier hebben we het beste gehad vandaag".


Fotos.gif 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:12 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-01-11

Ciney 13-02-2011 Marche d'Hiver Les Fougnans 23,3km

In een Naamse stad op 286m hoogte zijn we het vandaag gaan zoeken : CineyCiney geniet vooral bekendheid door het gelijknamige bier, dat er voor het eerst gebrouwen werd. Nu gebeurt dat in de brouwerij van Alken-Maes. Helaas niet op de kaart te zien, dan maar genieten van een stevige bruine Rochefort ! Maar eerst : wandelen !

Net iets meer dan 23km mochten we "heuvelen" in deze prachtige streek van Ciney, Braibant en Fays-Archêne. Op een klein saai middenstukje na, konden we genieten van de natuur (de bossen van Braibant), de oude spoorlijn voor kalktransport, het kasteel van Braibant, de kronkels van de rivier De Bocq,...

Ik deed mijn best om frans te spreken maar blijkbaar was "mijn best" beperkt toen ik wou weten vanwaar de clubnaam Les Fougnans vandaan kwam. Uit curieusiteit ging wandelcompagnon Guy nog eens informeren in het nederlands (zo is't gemakkelijk eh) en kwam terug met het verhaal : les Fougnans verwijst naar de speleologen uit de oude tijd. Zij waren de "menselijke mollen" in de mijnen. Vandaar het clublogo : een mol met mijnwerkerslamp en plunje. Excusez-moi, en français c'était une autre histoire ! Langleve de woordenboeken !

 

Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

 

 

20:08 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |