27-02-11

10-04-2011 24ème Marche de la Molignée Les Djâles d'Anhée 28,8km

De "24ème Marche de la Molignée" van wandelclub 'Les Djâles d'Anhée' was er weer één om in te kaderen! Een pareltje in de Ardennen, met start in Anhée aan de Maas en met een passage langs de gekende tuinen van Annevoie.

Er werd gewandeld door de dorpjes van Anhée, Hun, Varnant, Annevoie en Haut-le-Wastia, met een aaneenschakeling van natuurwegels, doorheen bossen, landelijke wegen,... en dit met een zomerzon op een lentedag en de rust van de Belgische Ardennen! Van een schitterende zondag gesproken! En wat is er zaliger dan nagenieten met een frisse Maredsous van het vat bij aankomst?

Heel mooi om te horen : wat is of zijn "les Djales"? Het is gelijk dat men ginder zegt : patois, oftewel dialect bij ons voor Diables... duivels! De legende zou bestaan dat destijds in Anhée een man met duivelse krachten als vloek op inwoners van Anhée een steen wou werpen vanuit de citadel op de kerk van Anhée. De steen zou net naast de kerk zijn gevallen en vandaar kwam de naam "duivel" (diable). Mooi om horen dus! Helaas kan ik geen griezelverhaal verzinnen bij de clubnaam Zilverdistel! Alhoewel, er was eens héél lang geleden een gevaarlijke bloem...

 Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

Foto's van Patrick Vanderstukken :

https://picasaweb.google.com/nederbelgenopstap/10042011An...

 

17:37 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |