27-02-11

10-04-2011 24ème Marche de la Molignée Les Djâles d'Anhée 28,8km

De "24ème Marche de la Molignée" van wandelclub 'Les Djâles d'Anhée' was er weer één om in te kaderen! Een pareltje in de Ardennen, met start in Anhée aan de Maas en met een passage langs de gekende tuinen van Annevoie.

Er werd gewandeld door de dorpjes van Anhée, Hun, Varnant, Annevoie en Haut-le-Wastia, met een aaneenschakeling van natuurwegels, doorheen bossen, landelijke wegen,... en dit met een zomerzon op een lentedag en de rust van de Belgische Ardennen! Van een schitterende zondag gesproken! En wat is er zaliger dan nagenieten met een frisse Maredsous van het vat bij aankomst?

Heel mooi om te horen : wat is of zijn "les Djales"? Het is gelijk dat men ginder zegt : patois, oftewel dialect bij ons voor Diables... duivels! De legende zou bestaan dat destijds in Anhée een man met duivelse krachten als vloek op inwoners van Anhée een steen wou werpen vanuit de citadel op de kerk van Anhée. De steen zou net naast de kerk zijn gevallen en vandaar kwam de naam "duivel" (diable). Mooi om horen dus! Helaas kan ik geen griezelverhaal verzinnen bij de clubnaam Zilverdistel! Alhoewel, er was eens héél lang geleden een gevaarlijke bloem...

 Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

Foto's van Patrick Vanderstukken :

https://picasaweb.google.com/nederbelgenopstap/10042011An...

 

17:37 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-02-11

02-04-2011 Koekelare Blarentocht Wandelclub Koekelare vzw 45,5km

Het kind moet een naam hebben, maar deze keer heb ik het geweten waarom : de Blarentocht van wsv Koekelare. Met nieuwe schoenen gestart, die naar mijn mening ingelopen waren maar blijkbaar niet genoeg, krijg je... blaren ! Zonde om aan het einde van de tocht een lus van 5km te moeten overslaan en te moeten stranden op 45km.

Eén ding is zeker : volgend jaar sta ik hier terug ! Met andere schoenen maar hopelijk met hetzelfde parcours want daar was enkel maar lof over ! Variatie genoeg tussen landelijke wegen, veldwegels, onverharde stroken tussen de velden, natuurgebieden,... In West-Vlaanderen wandelen is soms risicovol voor zij die gesteld staan op natuur, maar daar stak Wsv Koekelare dus een stokje voor! Ook over de ruime bevoorrading enkel maar lovende woorden ! In de prijs (8€) inbegrepen : 3 consumpties, ontbijtkoek met koffie, boterham met soep, 1 Chimay, rozijnen, yoghurt en een granny-koek. En speciaal die dag nog iets extra : zonnetje van 23 graden met zeebries ! Zalig !

De dorpen Moere, Eernegem, Ichtegem en Koekelare waren de trekpleisters van deze mooie tocht.

 

Fotos.gif


 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:01 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-02-11

Gooik 27-03-2011 De Camtochten Heidetochten Kester-Gooik 50km

Een vaste waarde in ons lijstje met goeie clubs : de Heidetochten Kester-Gooik. Je mag er jouw portefeuille op leggen : een schitterend parcours heb je zeker ! Met een schitterende lentezon besloten wij, samen met onze wandelcompagnons, om vandaag onze wandelschoenen aan te trekken voor een eerste 50km-tocht in 2011. En niet meteen de minste : de Camtochten, gekend van de oude Geuzestokerij uit Gooik. (http://www.decam.be/home.htm)

Vanuit Gooik werd er gewandeld richting Neigem, Neigembos, Olv-Lombeek, Eizeringen (nog nooit van gehoord), terug naar Olv-Lombeek via een netwerk van smalle voetpaadjes, via het Berchembos naar Neigem, een lus rond Lieferinge,... ik blijf doorgaan... naar Neigem, via de houten trap naar boven doorheen het Neigembos, naar Kasteel Saffelberg,... en eindelijk terug in Gooik. Phoeh... een fikse vermoeiende tocht maar uiterst schoon om te genieten van het Pajottenland !

We zouden willen tekenen om elke week zo'n 50'er op ons menu te hebben !

 

 

Fotos.gif

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:08 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-11

13-03-2011 Herne Kriek- en Mattentocht Wandelclub De Marktrotters Herne 40,7km

Lang geleden dat we hier nog eens waren in het Pajottenland : Herne. Startplaats voor de Kriek- en Mattentocht van de Marktrotters.

De lange afstanden gingen van Herne naar Kokejane en St-Pieters-Kapelle met onderweg een aanbod van stukjes bos, landelijke wegen, doorheen Park ter Rijst, langs de Mark en de Aerebeekvallei, mooie vergezichten over het Pajottenland en in de verte de schitterende kerktoren van Edingen,...

Gelukkig bleef het droog en aldus konden 2568 deelnemers genieten van deze mooie tocht en nadien nagenieten van een Kriek van't vat of een overheerlijke mattentaart !

 

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

15:37 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |