06-03-11

Dendermonde 1 mei 2011 24e Disteltochten De Zilverdistel Dendermonde 16,5km

Van een prachtig moment gesproken om te starten met wandelen op deze mooie zonnige lentedag in Dendermonde : de beiaardier speelt het "Ros Beiaard"-lied vanuit de klokkentoren. Schitterend !

Met 2 wandeltochten per jaar is wandelclub De Zilverdistel een bescheiden wandelclub maar de helpende handen maakten er een mooie dag van! De parcoursmeester bouwde aan een parcours langsheen het groen van Dendermonde, zijnde het stadspark met de oude stadspoorten, het water langs de forten, een stukje Denderbellebroek, landelijke wegen in Appels en Oudegem en als laatste het natuurgebied langsheen de Dender en Schelde. Wie niet genoeg kon krijgen van deze tocht, kon de laatste meters uitbollen in de mooie binnenstad.

Meer dan verwacht : 2852 wandelaars zakten af naar de stad der Kopvleesfretters oftwel Dendermondenaren. Men zegt dat zij dol zijn op, wat in de volksmond, 'kopvlees' genoemd wordt. Spotlustige Aalstenaars beweerden dat de Dendermondenaren de krengen van honden uit de Dender opvisten om er kopvlees mee te maken.

Voor wie nog geen idee heeft voor zaterdag 5 november : de 18e Filosofentocht te Oudegem ! Schitterend om te wandelen en stof tot nadenken !

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

 

 

16:54 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.