30-05-11

100km Torhout 18-06-2011 Nacht van West-Vlaanderen 101km

Het is al even geleden dat we nog eens een stapje in de nachtwereld hebben gezet en daarmee dat ik mij nog inschreef voor de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout. Goed voor 101km wandelplezier doorheen het landschap van Torhout, Beernem en Brugge.

Met 488 deelnemers voor de 100km-afstand vertrokken we na de marathonlopers in het centrum van Torhout. Net vóór de nacht kregen we al meteen een aantal mooie bosstroken en passages doorheen de velden waarvan we nog konden genieten. Eenmaal de nacht er was, mochten we verder spoken in de bossen, op zoek naar de pijltjes, de West-Vlaamse putten ontwijken,... en zo op naar het ontbijt in Beernem.

Halfweg kregen we broodjes en koffie om op energie te komen. Net buiten en eindelijk : de ochtendzon. Alsof ons zonnepanelen in gang kwamen (misschien eens doorgeven aan Eandis) en terug nieuwe energie hadden voor de volgende 50km.

Doorheen het Brugse Ommeland en de binnenstad van Brugge wandelden we naar het Boudewijnpark voor de volgende bevoorrading : "stuutjes" ! Nog 28km te gaan vanaf daar en toen sloeg het weer volledig om : enkele fikse buien en onweders, gekruid met een stevige wind op kop... en beuken maar tegen de wind in, richting Zedelgem en Torhout.

Nog 4km... de spieren waren al lang stijf, vele voetjes waren gemarineerd met blaren, belegd met Compeed, een krakende knie... maar toch al even genieten van de bijna-finish met een bruine Leffe. Vloeibaar voedsel !

And than ... de Torhoutse "belle" om af te sluiten : eens rinkelen en het verdiende applaus! We hebben het gehaald !!!


Fotos.gif


 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:04 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-05-11

12-06-2011 Gemmenich 36ème Marche de la Pentecôte 17,1km

Soms eens in de buurt maar net niet... zij het in Vijlen, zij het in Welkenraedt... net niet... en nu wel ! Nu wel! In Gemmenich ! Eindelijk mochten we eens wandelen over het 3-landenpunt en eens fier wapperen met onze Belgische driekleur ! Een jaar lang zonder regering maar toch zijn we fier op ons klein Belgenlandje. We hebben ze niet nodig die "mannekes van Brussel" om te genieten !

De 36e tocht van Pinksteren in Gemmenich was er ééntje met veel natuur en natuurlijk naar het 3-landenpunt, bovenop de Vaalserberg. Zalig om in één dag te wandelen in Duitsland, Nederland en België. Een we hadden het weer mee : een zalige lentezon boven ons om te stijgen en te dalen in de heuvels van Plombières oftewel Blieberg.

 

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

15:02 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-05-11

05-06-2011 100km Kluisbergen Omloop Kluisbergen 100km

De eerste 100km van 2011 zitten er op : 100km van Kluisbergen ! Een tocht doorheen de Vlaamse Ardennen met al het moois van de Ronde van Vlaanderen.

De start lag bovenaan aan het zwembad van het Kluisbos en dan werd er op en af gewandeld door Orroir, Russeignies, Amougies, Avelgem, Berchem, Ruien, Meerse, Melden, Nukerke, Hotondberg nabij Ronse, Kwaremont en tussendoor de mooie hellingen... hetzij eens op, hetzij eens af... de Oude Kwaremont, de Rampe, Patersberg, Kortekeer, de Koppenberg, Hotondberg en de Kluisberg.

Qua bevoorrading... één en al lof : iedere rustpost was er wel iets van eten of drank voorzien... Telkens voldaan vertrokken we naar de volgende rustpost, maar eerst een beetje afzien in de Vlaamse Ardennen.

Fotos.gif

 Andere foto's van onze tochten :


http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

17:23 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-11

29-05-2011 Lennik 10de Lennikse Windherentocht Lennikse Windheren 42,1km

Terwijl er 30.000 deelnemers waren voor de 20km van Brussel, zakten zo'n 1.800 wandelaars af naar Lennik om te genieten van het landschap van het Pajottenland. En sommigen waren nog straffer dan de lopers in Brussel : zij kozen in Lennik voor het parcours van 50km of 42km ! Wij waren bij deze laatste groep en wandelen een marathon in het land der Pajotten.

We zagen een aantal dorpjes passeren onder weg : Sint-Kwintens-Lennik, Gooik, Kester, Leerbeek, Pepingen, Bellingen, Tubize, Bogaarden en Beert. Het was een mooi parcours maar voor ons niet het beste dat de Lennikse Windheren uit hun kast haalden. Telkens noteer ik een score in het wandelboekje en klasseerde hem onder de "9 op 10", omdat er toch iets teveel asfalt in zat naar hun normen. Maar enfin : het was een mooie, afwisselende marathon!

Fotos.gif 

 

  

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

20:45 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

09-05-11

Erembodegem 28-05-2011 Barbecuetocht WSV Kadees Aalst 14km

Startplaats van de Barbecuetocht van wandelclub De Kadees Aalst lag in Erembodegem, een dorpje gelegen aan de Dender net buiten Aalst. Het is steeds een plezier om hier te starten voor een wandeltocht want deze plaats is één van de meest groene gebieden van Aalst en omstreken.

De wandelaars kregen lussen voorgeschoteld met keuze uit : een lus Welle- en Kapellemeersen (richting Denderleeuw), een rondje Gerstjes (natuurgebied in Erembodegem en langs de Dender) ofwel als laatste het stadspark van Aalst en natuurgebied Osbroek. Voldoende keuze dus om te wandelen in de mooie natuur! En voor zij die honger hadden... was er de barbecue !

Fotos.gif


 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

20:31 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-05-11

22-05-2011 4de Barbaratocht W.K. Maldegem 20,6km

Voor het eerst in onze "wandelgeschiedenis" zijn we eens gaan wandelen in Maldegem. We kennen deze gemeente enkel van het stoomtreinmuseum (http://www.stoomcentrum.be/) maar voor de rest kennen we er niks van.

Wie vandaag koos voor de afstand van 14km zal de mooiste afstand gekozen hebben tijdens de 4de Barbaratocht. De 21km, die wij deden, was dezelfde tocht : van Maldegem naar Donk met een paar mooie natuurstroken in het Meetjesland. De 21km-wandelaars kregen een lus voorgeschoteld in Donk die we best vlug vergeten : een saai vierkant over asfalt. Misschien iets voor de Dodentochtliefhebbers.

De liefhebbers van stoomtreinen konden aan het eind eens binnenspringen in het stoomtreinmuseum (betalend). Wel leuk dat we deze trots van Maldegem toch eens passeerden.

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

20:14 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |