05-06-11

100km Binche 25ème 100 km en Thudinie

Een tijdje stond deze 100km (25ème 100 km en Thudinie - wandelclub Les Marcheurs de la Police de Binche) al aangekruist en eindelijk kon ik eens deelnemen : samen met de musketiers Erwin en Guy vertrokken we om 21u in Binche, in de massa van nog 250 andere moedige deelnemers.

De eerste 44km waren vrij vlak (op een bult hier en daar na), genietend van de reusachtige windmolens in het Waalse landschap, via Estinnes naar Merbes-le-Chateau voor ons ontbijt : spek met eieren en brood. Het ontbijt ging er vlot in en was nodig voor wat nog ging komen!

We wandelden verder richting Thuin waar we de eerste echte hellingen kregen. Hier en daar kregen we een mooi uitzicht over de Sambervallei en restanten van vergane glorie : oude industriegebieden die overwoekerd worden door het groen. Neemt de natuur dan toch zijn plaats in voor wat ze vroeger moest afstaan?

Na een nachtje filosofie met soldaat Erwin moest hij ons achter laten in Thuin : een te grote blein en krampen in de voet. Nog een eregroet aan deze milicien en Guy en ik trokken alleen verder door de heuvels van Thuin.

Het tempo van Guy lag me op een bepaald moment te hoog waardoor ik moest lossen en hem alleen liet gaan. Wel 100 keer dacht ik aan opgeven toen mijn knie pijn deed. Voortslepend van controlepost naar controlepost kwam ik uiteindelijk aan de 2 gevreesde stukken : de laatste zware helling van Thuin en een strook van bijna 10km na reeds 73km te hebben afgelegd.

Op mijn eigen tempo en moederziel alleen (ik kwam dus geen kat meer tegen, laat staan het beestje zelve) begon ik aan de laatste 6 uren, te dolen in het landschap van Thuin.

De laatste 11km : ce n'est plus loin ! Vous sentez l'arrivée. 'K moet zeggen : ik rook hem nog niet hoor! Nog 2 uren stappen (lees : slepen), de wind stak op en een paar regenbuien over mij heen... op naar de abdij van Bonne Espérance (http://www.bonne-esperance.be/). Van hier was het nog 4,5km te gaan maar eerst genieten van het aangeboden biertje : une bonne Espérance. Wat smaakte dit biertje mij enorm !

De laatste 3km : nog een strook om ferm op te vloeken : één rechte lijn (oude spoorlijn) naar Binche. ik had gevoel te wandelen op een loopband : je ziet de finish, maar ik kwam niet dichter. Een eeuwigheid!

En dan het hemelse geluid voor iedere deelnemer : klingelingeling : de bel en het applaus ! Nog nooit deed dit zo'n deugd !

De T-shirt van de 100km : een mooier verjaardagscadeau konden ze mij niet geven.

Super Guy zag de finish na 19u15min stappen. Na 20u45 kon ik mij laten neervallen naast mijn maatje. Nog een goeie Espérance voor de goeie afloop en snakkend om onze beste vriend te mogen vastpakken : ons hoofdkussen en oogjes toe ... Slaapwel !

Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

22:03 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Nog een late proficiat, hé. Ik krijg blijkbaar geen updates meer van jullie site op mijn RSS-reader dus ga nu snel de foto's eens bekijken.

Gepost door: Ambigirl | 21-07-11

De commentaren zijn gesloten.