19-06-11

Zelzate 24-07-2011 Canisvliettocht De Kwartels Assenede 14,1km

Een nieuw stukje dat we kunnen inkleuren op onze landkaart : Zelzate en de Canisvliettocht van wandelclub De Kwartels uit Assenede. Nog nooit hebben we hier gewandeld en dus een goede reden om eens af te zakken naar deze regio.

Canisvliet is een poldergebied en natuurreservaat bij Westdorpe in de Nederlandse gemeente Terneuzen (Zeeland). Het totale gebied is 450 hectare groot. Hee mooi gelegen en schitterend om doorheen te wandelen met zijn verscheidene kreken.

We kozen nogmaals een korte afstand : 14km. De voorspelde regen (maar bleef wel droog) en de vermoeide benen van Binche zijn de spelbrekers. Maar onder het motto : kort en goed !

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

12:37 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-11

Bottelare 21-07-2011 Florastappers Gent 17,1km

De Gentse Feesten zijn dan wel volop bezig maar niet iedereen ligt in zijn bed uit te slapen : 1400 deelnemers voor de zomertocht van de Florastappers in Bottelare, alhoewel het eerder "herfsttocht" kon zijn.

Als we de naam Bottelare gaan opzoeken, moeten we wel een groene tocht krijgen. "Bottelar" betekent immers : bosachtig moerassig gebied.

Laat de 50km-liefhebbers maar stappen, wij kozen op de Drasj Nationale voor de 17km-pijltjes, langsheen Bottelare, Munte en één van de verste uithoeken van Gavere: Baaigem. Op de terugweg lagen het Bruinbos en het Nerenbos van Merelbeke.

 

Fotos.gif

 


 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:25 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-06-11

100km Binche 25ème 100 km en Thudinie

Een tijdje stond deze 100km (25ème 100 km en Thudinie - wandelclub Les Marcheurs de la Police de Binche) al aangekruist en eindelijk kon ik eens deelnemen : samen met de musketiers Erwin en Guy vertrokken we om 21u in Binche, in de massa van nog 250 andere moedige deelnemers.

De eerste 44km waren vrij vlak (op een bult hier en daar na), genietend van de reusachtige windmolens in het Waalse landschap, via Estinnes naar Merbes-le-Chateau voor ons ontbijt : spek met eieren en brood. Het ontbijt ging er vlot in en was nodig voor wat nog ging komen!

We wandelden verder richting Thuin waar we de eerste echte hellingen kregen. Hier en daar kregen we een mooi uitzicht over de Sambervallei en restanten van vergane glorie : oude industriegebieden die overwoekerd worden door het groen. Neemt de natuur dan toch zijn plaats in voor wat ze vroeger moest afstaan?

Na een nachtje filosofie met soldaat Erwin moest hij ons achter laten in Thuin : een te grote blein en krampen in de voet. Nog een eregroet aan deze milicien en Guy en ik trokken alleen verder door de heuvels van Thuin.

Het tempo van Guy lag me op een bepaald moment te hoog waardoor ik moest lossen en hem alleen liet gaan. Wel 100 keer dacht ik aan opgeven toen mijn knie pijn deed. Voortslepend van controlepost naar controlepost kwam ik uiteindelijk aan de 2 gevreesde stukken : de laatste zware helling van Thuin en een strook van bijna 10km na reeds 73km te hebben afgelegd.

Op mijn eigen tempo en moederziel alleen (ik kwam dus geen kat meer tegen, laat staan het beestje zelve) begon ik aan de laatste 6 uren, te dolen in het landschap van Thuin.

De laatste 11km : ce n'est plus loin ! Vous sentez l'arrivée. 'K moet zeggen : ik rook hem nog niet hoor! Nog 2 uren stappen (lees : slepen), de wind stak op en een paar regenbuien over mij heen... op naar de abdij van Bonne Espérance (http://www.bonne-esperance.be/). Van hier was het nog 4,5km te gaan maar eerst genieten van het aangeboden biertje : une bonne Espérance. Wat smaakte dit biertje mij enorm !

De laatste 3km : nog een strook om ferm op te vloeken : één rechte lijn (oude spoorlijn) naar Binche. ik had gevoel te wandelen op een loopband : je ziet de finish, maar ik kwam niet dichter. Een eeuwigheid!

En dan het hemelse geluid voor iedere deelnemer : klingelingeling : de bel en het applaus ! Nog nooit deed dit zo'n deugd !

De T-shirt van de 100km : een mooier verjaardagscadeau konden ze mij niet geven.

Super Guy zag de finish na 19u15min stappen. Na 20u45 kon ik mij laten neervallen naast mijn maatje. Nog een goeie Espérance voor de goeie afloop en snakkend om onze beste vriend te mogen vastpakken : ons hoofdkussen en oogjes toe ... Slaapwel !

Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

22:03 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |