28-08-11

Melle 24-09-2011 10de Deliriumtocht Land van Rhode 51,2km

Het Land van Rhode : een wandelclub die kan bewijzen dat je niet steeds de Vlaamse Ardennen nodig hebt om een mooie 50km-wandeltocht te organiseren. Een schitterende editie van de 10de Deliriumtocht kregen we voorgeschoteld en bovenop, volledig gratis, een schitterende nazomerdag ! Dat zag je ook aan het aantal deelnemers : 392 stappers voor de 50km en +/- 1600 wandelaars voor alle andere afstanden. Van een succes gesproken op zaterdag !

Bij het ochtendgloren zijn we gestart in Melle voor een mooie tocht riching Bottelare, Gontrode, Munte, Lemberge,... met talrijke natuurstroken en passages doorheen bossen zoals het Gentbos. 

Voor de verfijnde snoepers onderweg : zij konden genieten van een stuk rijsttaart (zoals elk jaar een topper; alleen hiervoor kom ik terug in 2012!), de pannenkoek met bruine suiker, talrijke andere bevoorradingen, en als laatste ... de kers op de taart : den Delirium ! Voor de niet-kenners : het topbier dat gebrouwen wordt in Melle, brouwerij Huyghe.

Conclusie : schitterende tocht en als het kan : in 2012 zijn we er terug !!


Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

20:38 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-08-11

Lembeke 18-09-2011 6de speculoostocht Groep 't Singel 16,5km

Groep 't Singel organiseerde hun 6de Speculoostocht in Lembeke (Kaprijke). Lembeke is gekend om zijn bossen (Lembeekse bossen). Genoeg natuur dus om een mooi wandelparcours uit te stippelen.

In Lembeke vinden ook jaarlijks de Meetjeslandse speculoosfeesten plaats. Deze festiviteiten hebben in enkele jaren tijd het dorp in de streek op de kaart gezet. De link met speculoos ligt hem in het feit dat Lotus Bakeries haar hoofdzetel in Lembeke heeft.  http://www.speculoosfeesten.be/

Voor iedere wandelaar was er bij aankomst een gratis mooi gevuld speculoospaket. Wie er niet bij was : hopelijk dan in 2012 !


Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

18:02 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-08-11

La Hulpe 28-08-2011 24ème Marche de l'Argentine 21,3km

Les Amis de l'Argentine ofwel de Vrienden van de Zilverbeek : een mooie naam voor een wandelclub die houdt van de natuur ! De L'Argentine is een klein (nog vrij proper!) beekje die stroomt doorheen La Hulpe (Terhulpen in het NL). Ook de toffe mascotte lacht toe bij aankomst : Speedy Gonzalez !

Het was een tijdje geleden dat we nog eens op bezoek waren bij deze club maar omdat we wisten dat hun organisatie steeds goed, zijn we met plezier nog eens afgezakt naar La Hulpe, vlakbij Overijse en de Brusselse rand.

Een mooie tocht van 21km kregen we ! Doorheen het kasteelpark Solvay van La Hulpe en zijn bossen, de mooiste paadjes van Waterloo en Ransbeck (Lasne) en als laatste de bossen en veldpaadjes van La Hulpe. Mooi om zien was het ronde getal : 1.000 wandelaars !

Fotos.gif


 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:31 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-08-11

Kruibeke 21-08-2011 Barbierbeektocht De Lachende Klomp 21,7km

Alweer een aangename verrassing meegemaakt om te gaan wandelen : Kruibeke, gelegen in het Waasland. Velen kennen dit plaatsje als passage langs de E17 of via de burgemeester met lange baard : Antoine Denert. Maar wist u ook dat dit een zeer groene streek was?

Vanwege het slechte weer in de ochtend kozen we voor een gemiddelde afstand van 21km doorheen Kruibeke, het zeer gezellige Bazel met zijn kasteelpark en Rupelmonde, de thuishaven van cartograaf Mercator. De langere afstand maakten nog een mooie lus doorheen Steendorp maar dit zal voor volgend jaar zijn voor ons.

Het parcours was overwegend doorheen natuurgebieden, trage wegen, doorheen overstromingsgebied langs de Schelde, naar het mooie dorpsplein van Bazel (geliefd bij trouwers voor foto's), het gezellige Rupelmonde met de watermolen,... en als laatste langs de Schelde met een mooie samengang van natuur en industrie.

Net geen 1000 wandelaars zakten af naar de Barbierbeektocht van wandelclub De Lachende Klomp.

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

16:27 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-11

Oosterzele 15-08-2011 13de Ankertocht land van Rhode 18,5km

Startplaats vandaag was de gemeente Oosterzele waar de jaarlijkse Ankerfeesten plaats vinden : de 13de Ankertocht van wandelclub Land van Rhode.

Een korte maar mooie wandeling (18,5km) doorheen de groene velden van Oosterzele, door de maisvelden, onverharde wegels,...  Zeer aangenaam om hier te wandelen !!

Bij aankomst in de grote tent kwam de geur van mosselen en frietjes ons al tegemoet. Om te watertanden !

Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:23 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |