19-09-11

Blegny 01-10-2011 Mortier c'est l'Pied 39,8km

In de provincie Luik zijn we nog eens geland : Blegny. De gemeente is vernoemd naar een gehucht nabij Trembleur en is gekend om zijn mijnsite, die tot op heden nog kan bezocht worden. De steenkolen werden vroeger vervoerd op de metersporige buurtspoorlijn tot Warsage, waar de kolen werden overgeladen op het hoofdspoornet. Na een dramatish spoorongeluk met de toeristische trein is de exploitatie gestopt.

http://www.blegnymine.be/hpnl.htm

Enfin, wij waren er om te wandelen ! 40km (Mortier c'est l'Pied) doorheen de uitlopende heuvels van de Ardennen richting de Voerstreek en de vallei van de Maas, tot over de grens in Nederland. Dorpjes zoals Dalhem, Trembleur, Berneau en Bombaye (Bolbeek in het NL), Mouland, Eijsden met zijn prachtig kasteel en Fourons-le-Comte. De ene controlepost werden we verwelkomd met "Bonjour", de andere met "Goeiedag". Best leuk zo'n tweetalige wandeltocht !

De liefhebbers van natuur kwamen aan hun trekken in deze mooie Voerstreek. Overwegend natuur onder de voeten, onverharde wegels en door de weiden met ochtenddauw, tussen de runderen, langsheen de Maas,... genieten van fauna en flora !


Fotos.gif


 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

20:49 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.