03-10-11

Munkzwalm 06-11-2011 gentbrugse Zwalmvrienden 15km

Vandaag geen "komen eten" op de menu maar eens "komen wandelen", waarbij de wandelaars werden uitgenodigd door onze gastheer De Gentbrugse Zwalmvrienden in het idyllische Munkzwalm. Goh goh !!

Op de menu van vandaag staat een heerlijke herfstuitstap in het mooiste van de Zwalmstreek en de parel van de Vlaamse Ardennen. De menu stond heerlijk afgedrukt in de culinaire wandelgids Marching en ik citeer letterlijk : "Wandelen in en rond de Zwalm is het neusje van de zalm". Het water komt me al in de mond... als dat maar niet van de Zwalm zelve is !

We kozen voor de menu van 15km en kregen als amuse en voorgerecht een stevige schotel beton van 7,1km naar St-Denijs-Boekel, afgewerkt met een beetje asfalt van Makkegem. Het neusje van de zalm is nog even te zoeken maar wie weet... het hoofdgerecht dan maar?

Als hoofdgerecht kregen we een lichte maaltijd van om en bij de 4km : een stukje verfijnde tarmak naar Hundelgem maar helaas alweer overgoten door het betonsausje van het voorgerecht. Jammer dat we niet een extra portie 'groen' kregen maar blijkbaar was die op. Vermoedelijk werd deze geserveerd in andere wandelingen zoals in Nukerke. Die koks toch hé!

We konden enkel maar uitkijken naar het dessertje. Meesterkok van het parcours en uitpijler van dienst van deze club, beter bekend "het brommerken" kon niet anders dan uitpakken met zijn topdessert : een trio van macadam, asfalt en beton. Heel straf want... er was genoeg voor iedereen en voor wie nog wou... kon nog meer krijgen hé : een luske van 5km om aan 20km te komen. Goh goh... en dat van de straffe man die zijn volk leerde wandelen... per brommer. Het heeft iets!

En dan nu de punten :

- Op heerlijkheid : 3/10. De menu lag zwaar op de maag bij velen.

- Op gastvrijheid : 10/10. De helpende handen van de vrijwilligers van deze club kunnen er ook niet aan doen dat het bestuur een wandeling organiseert in de Parel van de Vlaamse Ardennen en er zo weinig van maakt.

Conclusie van 'komen wandelen' van deze week : de Gentbrugse Zwalmvrienden hebben er weinig van gebakken !

Ook nog goed nieuws : deze club wordt opgedoekt. In 2012 moeten we ons daar al geen zorgen meer in maken !

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

20:17 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |