17-10-11

Oudenaarde 11-11-2011 Wandelmee-dag Hanske De Krijger 20,9km

11 november : dag van de wapenstilstand, herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

11 november 2011 : hoeveel koppels zouden er niet getrouwd zijn op deze unieke cijfercombinatie : 11-11-11 om 11u(11) ?

11 november : hoeveel maal rinkelde de deurbel maar bleef de deur bewust toe? Chiroleden zetten zich traditioneel in voor het goede doel 11-11-11. Deze actie werd traditioneel gesteund door wandelclub Hanske de Krijger met de 'Wandel Mee'-dag in Oudenaarde. De club schenkt de 11-11-11-actie telkens een mooi bedrag, verzameld door het inschrijvingsgeld van de deelnemende wandelaars. Dit jaar mocht het project in Zuid-Amerika het mooie ronde bedrag ontvangen van 1.500 €, dankzij 1911 wandelaars.

De wandeltocht was eveneens in een inwijding van het gloednieuwe wandelpad aan de Donkvijver in Bevere : 2.6km langsheen het groen van dit natuurgebied en naastgelegen camping. Aan het Adventurekamp kreeg iedere wandelaar een Adriaan Brouwerbiertje en een stuk Adriaan Brouwertaart aangeboden, dankzij Hanske De Krijger en het stadsbestuur van Oudenaarde. En... de taart smaakte naar meer! Heerlijk !

Via de Scheldeboorden wandelden we terug naar het cultuurhistorisch centrum van Oudenaarde voor een tweede rustpauze. De 20km-stappers maakten aldaar een lus richting de jachthaven, Edelare, een mooie passage doorheen natuurgebied 't Spey en terug via de abdij van Maagdendale en Pamele.

De laatste kilometers... via de markt naar het Liedtspark met zijn kasteel. En wie zijn ogen openhield, heeft getrapt op Buzau en Arras. Niet gezien? Even opletten in het vervolg aan het wielercentrum Ronde van Vlaanderen want daar liggen de klinkers van de zustersteden van Oudenaarde.

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:49 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |