17-10-11

Oudenaarde 11-11-2011 Wandelmee-dag Hanske De Krijger 20,9km

11 november : dag van de wapenstilstand, herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

11 november 2011 : hoeveel koppels zouden er niet getrouwd zijn op deze unieke cijfercombinatie : 11-11-11 om 11u(11) ?

11 november : hoeveel maal rinkelde de deurbel maar bleef de deur bewust toe? Chiroleden zetten zich traditioneel in voor het goede doel 11-11-11. Deze actie werd traditioneel gesteund door wandelclub Hanske de Krijger met de 'Wandel Mee'-dag in Oudenaarde. De club schenkt de 11-11-11-actie telkens een mooi bedrag, verzameld door het inschrijvingsgeld van de deelnemende wandelaars. Dit jaar mocht het project in Zuid-Amerika het mooie ronde bedrag ontvangen van 1.500 €, dankzij 1911 wandelaars.

De wandeltocht was eveneens in een inwijding van het gloednieuwe wandelpad aan de Donkvijver in Bevere : 2.6km langsheen het groen van dit natuurgebied en naastgelegen camping. Aan het Adventurekamp kreeg iedere wandelaar een Adriaan Brouwerbiertje en een stuk Adriaan Brouwertaart aangeboden, dankzij Hanske De Krijger en het stadsbestuur van Oudenaarde. En... de taart smaakte naar meer! Heerlijk !

Via de Scheldeboorden wandelden we terug naar het cultuurhistorisch centrum van Oudenaarde voor een tweede rustpauze. De 20km-stappers maakten aldaar een lus richting de jachthaven, Edelare, een mooie passage doorheen natuurgebied 't Spey en terug via de abdij van Maagdendale en Pamele.

De laatste kilometers... via de markt naar het Liedtspark met zijn kasteel. En wie zijn ogen openhield, heeft getrapt op Buzau en Arras. Niet gezien? Even opletten in het vervolg aan het wielercentrum Ronde van Vlaanderen want daar liggen de klinkers van de zustersteden van Oudenaarde.

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:49 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-11

Munkzwalm 06-11-2011 gentbrugse Zwalmvrienden 15km

Vandaag geen "komen eten" op de menu maar eens "komen wandelen", waarbij de wandelaars werden uitgenodigd door onze gastheer De Gentbrugse Zwalmvrienden in het idyllische Munkzwalm. Goh goh !!

Op de menu van vandaag staat een heerlijke herfstuitstap in het mooiste van de Zwalmstreek en de parel van de Vlaamse Ardennen. De menu stond heerlijk afgedrukt in de culinaire wandelgids Marching en ik citeer letterlijk : "Wandelen in en rond de Zwalm is het neusje van de zalm". Het water komt me al in de mond... als dat maar niet van de Zwalm zelve is !

We kozen voor de menu van 15km en kregen als amuse en voorgerecht een stevige schotel beton van 7,1km naar St-Denijs-Boekel, afgewerkt met een beetje asfalt van Makkegem. Het neusje van de zalm is nog even te zoeken maar wie weet... het hoofdgerecht dan maar?

Als hoofdgerecht kregen we een lichte maaltijd van om en bij de 4km : een stukje verfijnde tarmak naar Hundelgem maar helaas alweer overgoten door het betonsausje van het voorgerecht. Jammer dat we niet een extra portie 'groen' kregen maar blijkbaar was die op. Vermoedelijk werd deze geserveerd in andere wandelingen zoals in Nukerke. Die koks toch hé!

We konden enkel maar uitkijken naar het dessertje. Meesterkok van het parcours en uitpijler van dienst van deze club, beter bekend "het brommerken" kon niet anders dan uitpakken met zijn topdessert : een trio van macadam, asfalt en beton. Heel straf want... er was genoeg voor iedereen en voor wie nog wou... kon nog meer krijgen hé : een luske van 5km om aan 20km te komen. Goh goh... en dat van de straffe man die zijn volk leerde wandelen... per brommer. Het heeft iets!

En dan nu de punten :

- Op heerlijkheid : 3/10. De menu lag zwaar op de maag bij velen.

- Op gastvrijheid : 10/10. De helpende handen van de vrijwilligers van deze club kunnen er ook niet aan doen dat het bestuur een wandeling organiseert in de Parel van de Vlaamse Ardennen en er zo weinig van maakt.

Conclusie van 'komen wandelen' van deze week : de Gentbrugse Zwalmvrienden hebben er weinig van gebakken !

Ook nog goed nieuws : deze club wordt opgedoekt. In 2012 moeten we ons daar al geen zorgen meer in maken !

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

20:17 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |