19-11-11

Ghyvelde 11-12-2011 De Over-de-grenstocht 15,1km

Wandelclub De Duintrappers Westende pakt om de 3 jaar uit met hun "over-de-grenstocht" die plaats vindt in Ghyvelde (Frankrijk). Bij de start zag het er al naar uit dit geen topeditie zou worden qua parcours en dat ze de naam "Duintrappers" deze keer niet waardig waren. 

De langere afstanden gingen eerst mee met de 15km-afstand naar Adinkerke. Deze lus vanuit Ghyvelde kon iedere wandelaar bekoren met de mooiste stroken van natuurgebied Cabour in Adinkerke. Deze oude duinengordel loopt verder uit over de Franse grens als 'la Dune fossile de Ghyvelde'. De Cabourduinen zijn de oudste duinen van de Vlaamse kust en werden ongeveer 5000 jaar geleden gevormd. Het was tevens waterwinningsgebied voor de Belgische en Engelse troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog. 

Een mooie controlepost werd ingelast in een caféetje net op de grens met Frankrijk en België, zowel in het doorgaan als terugkeren. Tot zover het mooiste stuk van de wandeltocht (15km).

De langere afstanden (25 en 30km) maakten 2 plaatselijke lussen in Ghyvelde met het rustgevende geluid en het oogverblindende landschap van de autosnelweg als themapunt. Voor ons goed om te zeggen : laat maar en tot ziens ! Een wandeling geklasseerd in de map : goed voor één keer! Jammer, want de Duintrappers kunnen veel meer als ze willen! Denk maar aan de schitterende Picontocht!

Voor veel wandelaars : jammer dat men zover moet rijden om zoveel asfalt onder de voeten te krijgen in deze mooie streek. Een gemiste kans! 

Fotos.gif 


 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

  

18:27 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.