25-12-11

Geraardsbergen 29-01-2012 19de Manneken-Pistochten Padstappers Geraardsbergen 16km

De 19de Manneken-Pistochten van de Padstappers was weer een voltreffer : een schitterende winterzon lokte 2828 wandelaars naar Geraardsbergen om te genieten van één van de mooiste plaatsen van de Vlaamse Ardennen. 

Er was keuze uit verschillende afstanden, tot maximaal 32km, maar wij kozen zoals vele wandelaars voor de gulden middenweg : 16km. Zo kon iedereen op tijd vertrekken naar huis om te kijken naar het WK veldrijden. Maar eerst mochten we zelf nog ploeteren doorheen het natuurparcours rond Geraardsbergen, Boelare, Schendelbeke, natuurzone De Gavers, Onkerzele en een afdaling langs de zijkant van de Muur van Geraardsbergen. 
Een goed parcours mag aan de broek hangen en het resultaat was duidelijk zichtbaar dus. De ene al meer besmeurd dan de andere, maar lang leve de wasmachine !
Wie er niet bij was... geen paniek! Mis dan zeker niet de Mattentaartentocht op zondag 22 april!

Op het einde werd iedere wandelaar nog getrakteerd op een gratis Jenever of warme chocomelk door de Padstappers. Altijd lekker om terug op temperatuur te komen !

Een nieuwigheid voor de wandelliefhebbers die houden van een schitterend parcours : de nieuwe website http://www.wandelgids.tk/ is een goeie adviesgever indien u twijfelt of een parcours goed zal zijn of ondermaats, afgelaste tochten, wijzigingen,... Geregeld kijken is dus de boodschap !

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

17:38 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-12-11

Overmere 22-01-2012 Scheldebroektochten - Boerenkrijgstappers Overmere 11,8km

Sporten is gezond ! Dat zeggen ze toch : terwijl ik ondertussen hier en daar loop ter voorbereiding van mijn eerste halve marathon, heb ik last van scheenbeenvliesontsteking. Dan maar best even rustig 'loswandelen' om de spieren te ontspannen in Overmere, bij de Boerenkrijgstappers en hun Scheldebroektochten.

Wie geregeld bij de Boerenkrijgstappers wandelt, zal me wel gelijk geven : hier is't altijd goed ! Er moet al veel verkeerd lopen om hier geen mooi parcours te krijgen. Vandaag kregen we terug een schitterende omloop doorheen het natuurgebied 'Scheldebroek' (voorheen overstromingsgebied) van Overmere en Berlare.

Rond het middaguur was de kaap van 2.000 wandelaars reeds bereikt en er mocht gewandeld worden tot 15u. De opkomst was dus terug groot voor deze eerste tocht van de Witkap-trofee. Voor iedere wandelaars was er trouwens nog een gratis consumptie : een suikerwafel of een fruitjenever, aangeboden door de Boerenkrijgstappers ! Merci hé mannen !

Fotos.gif
 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

17:45 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |