01-03-12

Waregem 18-03-2012 Steepletochten Mirakelstappers Waregem 21,7km

Enkele jaren geleden waren de Steepletochten van de Mirakelstappers Waregem een hoogdag in het wandelmilieu! 4000, 5000 wandelaars zakten toen af naar deze topper in de stad der 'paardekoersen'. Anno 2012 beginnen we deze tocht te klasseren als vergane glorie. 2164 wandelaars zakten af naar de Gaverbeek om te wandelen rond Waregem, Wortegem en de uitlopers van Anzegem (Heirweg). 

De korte afstanden konden genieten van een stukje grijs landschap van het industriegebied van Waregem. De langere afstanden moesten hier ook door, maar het was wachten tot in Heirweg vooraleer we konden genieten van de eerste natuurzones, rust op de buiten,... Na ongeveer 8km rond de E17, industriezone, woonwijken,... te hebben gewandeld, maakten we de sprong richting de bossen van Wortegem. Hiervoor komen de wandelaars!

Na het bos Oud Moregem en de Spitaalbossen maakten we nog enkele mooie kronkels rondheen Wortegem en gingen we op zoek naar de gekende warme wafel, aangeboden door de Mirakelstappers. Terwijl het buiten goed regende, konden wij ons verwarmen en versterken aan deze wafel. 

De laatste kilometers te gaan, richting de hippodroom van Waregem. Bent u liefhebber van paarden, grote hoeden, jumping over de Gaverbeek,... dan moet u zeker eens afzakken naar Waregem Koerse!

De Steepletochten daarentegen... Ik hoop dat de parcoursmeester nog eens uitpakt met een mooi parcours voor alle afstanden. Ziet u volgend jaar 'Dentergem' in uw Marchinggids staan, dan kan ik u alvast aanbevelen een gezellige zondag thuis te blijven, elders te gaan wandelen of even te gaan shoppen. Zoveel mooie kansen om te wandelen in deze streek maar vermoedelijk zijn er bestuursleden met aandelen in het bedrijventerrein van Waregem. Zonde!

De foto's van de Steepletochten zijn voornamelijk foto's tussen km 8 en 19, op de afstand van 22km.

Fotos.gif

 


 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 
 

18:53 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.