12-03-12

14-04-2012 Francorchamps -- 55 km in lijn Francorchamps-Mortier -- Mortier c'est l'Pied

Mortier c'est l'Pied : neem het van ons aan, je mag deze club aankruisen als één van de beste wandelclubs in België! Voorbije zaterdag namen we deel aan de 55 km in lijn Francorchamps-Mortier.

3u45 : de wekker liep af ergens in de heuvels van Vielsalm. Ook bij onze wandelvrienden Guy en Lieve want samen hadden we de krachten gebundeld om af te zakken naar Mortier.

6u : net iets te laat toegekomen en de derde bus gemist. Dan maar op't gemak inschrijven, potje koffie om wakker te worden en wachten op de vierde bus richting Francorchamps.

7u40 : in de startbox van de Formule 1-wagens wordt voor ons de start gegeven voor 55km doorheen de Ardennen : een mooie start over het circuit van Francorchamps, hier en daar ligt er rubber van de banden, safety-car begeleidt ons naar de exit van het circuit. Wat een droomstart! Helaas geen pitspoezen. Misschien volgend jaar!

9u ongeveer : we wandelen richting de schitterende vallei van de Hoëgne. Je kan het amper geloven maar dit is Belgisch grondgebied! Woow... schitterend om te wandelen langs deze mooie afdaling langs de rivier! Watervallen, bruggen, rotsen,... een droom!

12u... Nog steeds in de bossen en we zijn op weg richting een plaatsje dat groot werd door zijn basketploeg : Pepinster!

15u: tot nu schitterend weer gehad maar het kon niet blijven duren. Een regen bui gedurende een half uur en een nodige donderslag om de adrenaline even op te wekken. Komaan... Doorwandelen richting het Land van Herve!

16u30 : Herve bereikt. Een lokale controlepost naast het zwembad. Aaah.... de pitspoezen zitten hier dus! En nu dat mijn fototoestel even niet mee wou... waren wij aan het bijtanken (cola en sandwiches). De laatste 10km.

18u55 : de finish in Mortier! De laatste kilometers waren bergaf en het was genieten van de vergezichten op de terril van Blegny. Alweer een mooie tocht die we kunnen aankruisen voor de toekomst! Blij dat we erbij waren!

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:05 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |