19-03-12

15-04-2012 Trooz - MARCHEURS DE LA PORTE OUVERTE 20,7km

Omdat we aan het trainen zijn voor de 100km van de Sloebertocht en de Dodentocht, wandelen we verder in de Ardennen en ditmaal bij de Marcheurs de la Porte Ouverte in Trooz. Goed voor nog eens bijna 21km op de teller na de 55km van Francorchamps.

De wandeltocht startte in het dorpje zelve (prov. Luik), gelegen aan de Vesder. Eigenlijk is dit dorp een blinde vlek op de kaart want het is van niks bekend. Gelukkig zijn er voldoende inwoners om er toch een station te hebben.

Er werd gewandeld van Trooz naar Forêt, rond om de steengroeve van Bay-Bonnet, naar Olne en terug naar Forêt en Trooz.

Het is niet omdat Trooz onbekend is, dat het minder mooi is. Best tof om hier te wandelen! Het parcours was gevarieerd, een paar stevige kuitenbijters en dus voor herhaling vatbaar!


Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

17:51 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-03-12

14-04-2012 Francorchamps -- 55 km in lijn Francorchamps-Mortier -- Mortier c'est l'Pied

Mortier c'est l'Pied : neem het van ons aan, je mag deze club aankruisen als één van de beste wandelclubs in België! Voorbije zaterdag namen we deel aan de 55 km in lijn Francorchamps-Mortier.

3u45 : de wekker liep af ergens in de heuvels van Vielsalm. Ook bij onze wandelvrienden Guy en Lieve want samen hadden we de krachten gebundeld om af te zakken naar Mortier.

6u : net iets te laat toegekomen en de derde bus gemist. Dan maar op't gemak inschrijven, potje koffie om wakker te worden en wachten op de vierde bus richting Francorchamps.

7u40 : in de startbox van de Formule 1-wagens wordt voor ons de start gegeven voor 55km doorheen de Ardennen : een mooie start over het circuit van Francorchamps, hier en daar ligt er rubber van de banden, safety-car begeleidt ons naar de exit van het circuit. Wat een droomstart! Helaas geen pitspoezen. Misschien volgend jaar!

9u ongeveer : we wandelen richting de schitterende vallei van de Hoëgne. Je kan het amper geloven maar dit is Belgisch grondgebied! Woow... schitterend om te wandelen langs deze mooie afdaling langs de rivier! Watervallen, bruggen, rotsen,... een droom!

12u... Nog steeds in de bossen en we zijn op weg richting een plaatsje dat groot werd door zijn basketploeg : Pepinster!

15u: tot nu schitterend weer gehad maar het kon niet blijven duren. Een regen bui gedurende een half uur en een nodige donderslag om de adrenaline even op te wekken. Komaan... Doorwandelen richting het Land van Herve!

16u30 : Herve bereikt. Een lokale controlepost naast het zwembad. Aaah.... de pitspoezen zitten hier dus! En nu dat mijn fototoestel even niet mee wou... waren wij aan het bijtanken (cola en sandwiches). De laatste 10km.

18u55 : de finish in Mortier! De laatste kilometers waren bergaf en het was genieten van de vergezichten op de terril van Blegny. Alweer een mooie tocht die we kunnen aankruisen voor de toekomst! Blij dat we erbij waren!

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

18:05 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

04-03-12

Haaltert 08-04-2012 Wandeltocht der Denderstreek - De Sportvrienden Welle 18,4km

De Wandeltocht der Denderstreek... een wandeltocht van de Sportvrienden van Welle die telkens op een andere plaats doorgaat in de buurt van Welle (Denderleeuw). Dit jaar lag de startplaats in een buurdorp: Haaltert.

Voor de liefhebbers van de wandelsport was er keuze genoeg : van 6km, 12, 18, 24, 32 tot 42km... genoeg keuze dus!

Wij kozen voor de gulden middenweg: 18km met onze huisvriend Tidou erbij. Het beestje was content met talrijke natuurzones waar hij even kon loslopen, tussen Haaltert en Kerksen, gelegen tussen Denderland en de poort van de Vlaamse Ardennen.

De Sportvrienden moesten afrekenen met de concurrentie op tv : Parijs-Roubaix met een favoriet als Tom Boonen. Bijgevolg was de aankomstzaal vlug leeg; maar toch kunnen zij terugkijken op een geslaagde editie van hun wandeltocht met een schitterend parcours!

Fotos.gif


 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

17:20 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-12

Waregem 18-03-2012 Steepletochten Mirakelstappers Waregem 21,7km

Enkele jaren geleden waren de Steepletochten van de Mirakelstappers Waregem een hoogdag in het wandelmilieu! 4000, 5000 wandelaars zakten toen af naar deze topper in de stad der 'paardekoersen'. Anno 2012 beginnen we deze tocht te klasseren als vergane glorie. 2164 wandelaars zakten af naar de Gaverbeek om te wandelen rond Waregem, Wortegem en de uitlopers van Anzegem (Heirweg). 

De korte afstanden konden genieten van een stukje grijs landschap van het industriegebied van Waregem. De langere afstanden moesten hier ook door, maar het was wachten tot in Heirweg vooraleer we konden genieten van de eerste natuurzones, rust op de buiten,... Na ongeveer 8km rond de E17, industriezone, woonwijken,... te hebben gewandeld, maakten we de sprong richting de bossen van Wortegem. Hiervoor komen de wandelaars!

Na het bos Oud Moregem en de Spitaalbossen maakten we nog enkele mooie kronkels rondheen Wortegem en gingen we op zoek naar de gekende warme wafel, aangeboden door de Mirakelstappers. Terwijl het buiten goed regende, konden wij ons verwarmen en versterken aan deze wafel. 

De laatste kilometers te gaan, richting de hippodroom van Waregem. Bent u liefhebber van paarden, grote hoeden, jumping over de Gaverbeek,... dan moet u zeker eens afzakken naar Waregem Koerse!

De Steepletochten daarentegen... Ik hoop dat de parcoursmeester nog eens uitpakt met een mooi parcours voor alle afstanden. Ziet u volgend jaar 'Dentergem' in uw Marchinggids staan, dan kan ik u alvast aanbevelen een gezellige zondag thuis te blijven, elders te gaan wandelen of even te gaan shoppen. Zoveel mooie kansen om te wandelen in deze streek maar vermoedelijk zijn er bestuursleden met aandelen in het bedrijventerrein van Waregem. Zonde!

De foto's van de Steepletochten zijn voornamelijk foto's tussen km 8 en 19, op de afstand van 22km.

Fotos.gif

 


 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 
 

18:53 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |