17-04-12

Dinant 12-05-2012 Dinant-Givet-Dinant 60km

Les Batteurs de Cuir Dinant en hun prestigetocht : de 60km van Dinant-Givet-Dinant: een wandeling langs de Maas om in te kaderen! 

Om 3u liep de wekker af en trok ik samen met mijn wandelmaat Guy richting de Ardennen om alles tussen Dinant, Hastière en Givet onveilig te maken. Om 5u40 kwamen we toe, inschrijving en nog een sandwichke eten en hupla... om 5u55 kwamen de benen in beweging, richting Anseremme voor een eerste controle.

Nadien mochten we klimmen langsheen de viaduct van Anseremme en zo verder op de heuvels langsheen naar de Maas naar Waulsort. Een korte pauze aldaar, nog een sandwichke achter de kiezen en zo hebben we weer voldoende kracht voor verder te stappen richting Hastière.

Nog voor we in Givet waren, zagen we in Agimont een meikever (zie foto). Hier en daar viel het woord Picon... dus zette we deze godendrank aan onze lippen in Givet, net halfweg en ideaal als apéro om 11u30!

Gekakt en gezakt, keerden we terug naar Hastière via Heer langs de Maas. Vandaaruit kregen we een stukje 'plat' onder de voeten, langsheen de oude spoorlijn van Dinant naar Givet. Terug in Waulsort staken we de Maas over om te klimmen naar Falmignoul (ik noteerde tijdens de klim een hartslag van 170!) om nadien te bekomen met een Cervelas en een frisse Leffe.

De laatste 10km : we dachten aan uitbollen naar beneden maar... nikske van ! Nog enkele korte beklimmingen om nadien te genieten van een fikse afdaling richting Anseremme en Dinant.

De 60km zijn binnen en de benen zijn klaar voor de 100km van de Sloebertocht! We zullen er staan !

Fotos.gif

 

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:44 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |