17-04-12

Dinant 12-05-2012 Dinant-Givet-Dinant 60km

Les Batteurs de Cuir Dinant en hun prestigetocht : de 60km van Dinant-Givet-Dinant: een wandeling langs de Maas om in te kaderen! 

Om 3u liep de wekker af en trok ik samen met mijn wandelmaat Guy richting de Ardennen om alles tussen Dinant, Hastière en Givet onveilig te maken. Om 5u40 kwamen we toe, inschrijving en nog een sandwichke eten en hupla... om 5u55 kwamen de benen in beweging, richting Anseremme voor een eerste controle.

Nadien mochten we klimmen langsheen de viaduct van Anseremme en zo verder op de heuvels langsheen naar de Maas naar Waulsort. Een korte pauze aldaar, nog een sandwichke achter de kiezen en zo hebben we weer voldoende kracht voor verder te stappen richting Hastière.

Nog voor we in Givet waren, zagen we in Agimont een meikever (zie foto). Hier en daar viel het woord Picon... dus zette we deze godendrank aan onze lippen in Givet, net halfweg en ideaal als apéro om 11u30!

Gekakt en gezakt, keerden we terug naar Hastière via Heer langs de Maas. Vandaaruit kregen we een stukje 'plat' onder de voeten, langsheen de oude spoorlijn van Dinant naar Givet. Terug in Waulsort staken we de Maas over om te klimmen naar Falmignoul (ik noteerde tijdens de klim een hartslag van 170!) om nadien te bekomen met een Cervelas en een frisse Leffe.

De laatste 10km : we dachten aan uitbollen naar beneden maar... nikske van ! Nog enkele korte beklimmingen om nadien te genieten van een fikse afdaling richting Anseremme en Dinant.

De 60km zijn binnen en de benen zijn klaar voor de 100km van de Sloebertocht! We zullen er staan !

Fotos.gif

 

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:44 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-12

06-05-2012 St-Niklaas Internationale Sint-Niklase Steinbockmars 51,8km

De laatste loodjes worden gelegd aan de voorbereiding van de 100km Sloebertocht in juni. Om de spieren nog eens te trainen, wandelden Kristel en ik de 52km "Internationale Sint-Niklase Steinbockmars" in St-Niklaas.

Het Waasland heeft nog veel geheimen voor ons! Een aantal mooie natuurstroken tussen St-Niklaas, Velle (Temse) en Rupelmonde waren vandaag de trekpleisters voor deze tocht van De Wase Steinbockvrienden Sint-Niklaas.

De wandelclub verraste ons met een aantal mooie passages doorheen het natuurgebied van de Schelde maar toch zaten er ook veel lange asfaltstroken in. Ik heb al beter geweten, maar ook slechter. Ik klasseer deze tocht als een 7,5 op 10. Gelukkig zat er voldoende variatie in.

Enkele mooie momenten kan u terugvinden in onze foto's.


Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

20:25 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-04-12

Dendermonde 1 mei 2012 Zilverdisteltochten 22,7km

Dendermonde, de stad van Ros Beiaard, de kopvleesfretters, monding van de Dender in de Schelde,... "Derremonde" voor de inwoners was voor de 25ste keer de startplaats voor de Zilverdisteltochten.

Dendermonde mag dan wel geen bossen hebben, dan toch zoekt de parcoursmeester van onze eigenste club (Zilverdistel Dendermonde) telkens weer naar de natuur en naar enkele nieuwe stukjes om in te lassen in het parcours.

We kozen voor het Scheldepad van 23km, eerst richting Grembergen met zijn natuurzone langsheen de Schelde. Een plaatselijke lus van 6km bracht ons weer naar de startzaal, om nadien verder te wandelen naar Appels en St-Gillis. In dit laatste dorpje lag een nieuwe controlepost waardoor er een ander stukje parcours lag in vergelijking met voorgaande jaren.

De laatste kilometers trokken naar de binnenstad van Dendermonde en zijn mooi stadspark met de Brusselse en Mechelse poort, aan de acherzijde van het station.

En zoals vele jaren : de lente begint in Dendermonde! 3.046 wandelaars genoten van een eerste mooie lentedag anno 2012!

Fotos.gif 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

19:35 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |