13-05-12

09/06/2012 Zingem 100km Megasloebertocht

Een hoogdag voor de langeafstandswandelaars : de Megasloebertocht in Zingem van de Scheldestappers. 100km doorheen de Vlaamse Ardennen met tal van kuitenbijters, aangespekt met modderstroken, kasseien,... een zware dobber dus!

Het startschot werd gegeven om 21u : 376 moedige wandelaars waren klaar om er hun beste beentje voor te zetten. De eerste kilometers gingen door de Scheldemeersen naar Welden, gevolgd door het kunsthistorisch centrum van Oudenaarde, met een mooie passage langsheen de verlichte markt (00u15 op onze klok toen).

Na 15km kregen we het mooiste van het parcours voorgeschoteld : het begin van de hellingen, goed tot de 90ste km : klimmen, dalen, kasseien,... De eerste helling was de zijkant 'Koppenbergbos' en de Koppenberg zelve. Een stand met waterbevoorrading boven was meer dan welkom!

Nadien wandelden we verder richting Nukerke, met een beklimming tijdens de nacht van de Taaienberg. De nacht werd steeds maar frisser en de wind maakte het vaak lastig om aan een deftig tempo te wandelen: het was beuken tegen de wind in. Aangekomen in Louise-Marie en we mochten ons klaarmaken voor een spektakelstukje doorheen de bossen van Maarkedal. Tijdens de nacht modderstroken overleven in een bos : het was een kunst om niet te vallen, een tirade van vloekwoorden en éénmaal uit het bos : een bulderlach want het was zo plezant!

Na Maarkedal volgde er Koekamer (50km, halfweg) en een lus terug naar Louise-Marie en weer naar Koekamer (61km). Nadien gingen we op zoek naar ons rijsttaartje in Zegelsem en de natuurstroken van het Burreken, de Ganzenberg en de Foreest in Schorisse.

Bijna 78km: het hoogtepunt van de dag : de Brouwerij Roman en de Sloebers die staan te wachten. Terwijl de Schooiers van Wichelen voor ambiance zorgden, konden wij aangenaam meegenieten met een frisse Sloeber.

1 uur en 3 Sloebers later : Nog 22km af te leggen richting Volkegem, de Wolvenberg en het Bos 't Enaeme. Vanaf het dorpscentrum van Ename (90km) was het uitbollen doorheen de Scheldemeersen naar Heurne met als laatste stop : de bierkarre van Roman... Nog een frisse Adriaan Brouwer in onze kraag en hup : de laatste 2km komt eraan!

Klingelingelinge : de finishbel in de aankomstzaal van Zingem ... een zalig geluid om een mooie dag af te sluiten. Wat was het een mega Megasloebertocht!

Proficiat aan mijn wandelmaat Guy die 100km naast mij liep. Bedankt voor de ambiance tijdens de nacht : Oswald, Ann, Maria, de bende van Kristof, en onderweg nog Davy opgepikt tijdens de 60km.

Ter info : de oudste deelnemer : 82 jaar !! En hij zag de finish !!!

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

 

18:57 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.