28-05-12

50km doorheen de Cévennes

Vakantiegevoelens... het beste gevoel dat een mens kan hebben zeker? Twee weken rustig wandelen in de bergen van de Cévennes, aan de rand van de Ardèche. In een plaatselijke press-shop kochten we een wandelboekje met wandelingen rond Villefort, de gemeente waar we verbleven. 18 wandelingen van 6 tot 20km, maar ons oog viel op de laatst vermelde wandeling : de 50km rond Villefort en de Gorges de Chassezac.

De wekker liep af om 4u30 : tijd om op te staan en de rugzak klaar te maken : voldoende eten en drank voorzien want het wordt een 50km zonder rustposten en alles moeten we dus zelf meesleuren.

6u : net op tijd... de eerste kilometers worden afgelegd richting Villefort en de zon komt boven het Lac van Villefort. Terwijl de eerste bewoners naar hun werk rijden, wandelen wij met rugzak naar het dorp.

7u: onweerswolken boven Villefort maar we houden het voorlopig droog. We hopen dat we de beste dag gekozen hebben om deze tocht af te leggen, via GR-markeringen en lokale GPR-aanduiding. Op weg naar Pied-de-Borne

10u: we hebben geluk en de hemel klaart open in Pied-de-Borne. De eerste hellingen hebben we gehad en we gaan terug klimmen aan de overkant van de rivier Chassezac.

Het blijft zoeken naar de aanduidingen van de GR (rood-wit) en de GPR (geel-rood) maar we hebben er zin in : op naar Prévenchères.

Na klauteren tussen de rotsstenen, de brem met zijn mooie gele bloemen,... komen we aan in Prévenchères en we heben geluk dat een lokaal winkeltje open is om een frisse cola te drinken.

Nog zo'n 15km te gaan : de goesting zakt soms weg omdat we alles zelf moeten voorzien maar we gaan door! Op naar La Garde Guérin! Een middeleeuws dorpje dat geklasseerd is als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Nog 4km te gaan richting ons startpunt : berg af richting het Lac van Villefort. Net 12 uren gewandeld en we zien onze wagen terug. Wat een schitterende dag in de Cévennes!

Fotos.gif

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

 

21:43 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |