28-05-12

50km doorheen de Cévennes

Vakantiegevoelens... het beste gevoel dat een mens kan hebben zeker? Twee weken rustig wandelen in de bergen van de Cévennes, aan de rand van de Ardèche. In een plaatselijke press-shop kochten we een wandelboekje met wandelingen rond Villefort, de gemeente waar we verbleven. 18 wandelingen van 6 tot 20km, maar ons oog viel op de laatst vermelde wandeling : de 50km rond Villefort en de Gorges de Chassezac.

De wekker liep af om 4u30 : tijd om op te staan en de rugzak klaar te maken : voldoende eten en drank voorzien want het wordt een 50km zonder rustposten en alles moeten we dus zelf meesleuren.

6u : net op tijd... de eerste kilometers worden afgelegd richting Villefort en de zon komt boven het Lac van Villefort. Terwijl de eerste bewoners naar hun werk rijden, wandelen wij met rugzak naar het dorp.

7u: onweerswolken boven Villefort maar we houden het voorlopig droog. We hopen dat we de beste dag gekozen hebben om deze tocht af te leggen, via GR-markeringen en lokale GPR-aanduiding. Op weg naar Pied-de-Borne

10u: we hebben geluk en de hemel klaart open in Pied-de-Borne. De eerste hellingen hebben we gehad en we gaan terug klimmen aan de overkant van de rivier Chassezac.

Het blijft zoeken naar de aanduidingen van de GR (rood-wit) en de GPR (geel-rood) maar we hebben er zin in : op naar Prévenchères.

Na klauteren tussen de rotsstenen, de brem met zijn mooie gele bloemen,... komen we aan in Prévenchères en we heben geluk dat een lokaal winkeltje open is om een frisse cola te drinken.

Nog zo'n 15km te gaan : de goesting zakt soms weg omdat we alles zelf moeten voorzien maar we gaan door! Op naar La Garde Guérin! Een middeleeuws dorpje dat geklasseerd is als één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

Nog 4km te gaan richting ons startpunt : berg af richting het Lac van Villefort. Net 12 uren gewandeld en we zien onze wagen terug. Wat een schitterende dag in de Cévennes!

Fotos.gif

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

 

21:43 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-12

09/06/2012 Zingem 100km Megasloebertocht

Een hoogdag voor de langeafstandswandelaars : de Megasloebertocht in Zingem van de Scheldestappers. 100km doorheen de Vlaamse Ardennen met tal van kuitenbijters, aangespekt met modderstroken, kasseien,... een zware dobber dus!

Het startschot werd gegeven om 21u : 376 moedige wandelaars waren klaar om er hun beste beentje voor te zetten. De eerste kilometers gingen door de Scheldemeersen naar Welden, gevolgd door het kunsthistorisch centrum van Oudenaarde, met een mooie passage langsheen de verlichte markt (00u15 op onze klok toen).

Na 15km kregen we het mooiste van het parcours voorgeschoteld : het begin van de hellingen, goed tot de 90ste km : klimmen, dalen, kasseien,... De eerste helling was de zijkant 'Koppenbergbos' en de Koppenberg zelve. Een stand met waterbevoorrading boven was meer dan welkom!

Nadien wandelden we verder richting Nukerke, met een beklimming tijdens de nacht van de Taaienberg. De nacht werd steeds maar frisser en de wind maakte het vaak lastig om aan een deftig tempo te wandelen: het was beuken tegen de wind in. Aangekomen in Louise-Marie en we mochten ons klaarmaken voor een spektakelstukje doorheen de bossen van Maarkedal. Tijdens de nacht modderstroken overleven in een bos : het was een kunst om niet te vallen, een tirade van vloekwoorden en éénmaal uit het bos : een bulderlach want het was zo plezant!

Na Maarkedal volgde er Koekamer (50km, halfweg) en een lus terug naar Louise-Marie en weer naar Koekamer (61km). Nadien gingen we op zoek naar ons rijsttaartje in Zegelsem en de natuurstroken van het Burreken, de Ganzenberg en de Foreest in Schorisse.

Bijna 78km: het hoogtepunt van de dag : de Brouwerij Roman en de Sloebers die staan te wachten. Terwijl de Schooiers van Wichelen voor ambiance zorgden, konden wij aangenaam meegenieten met een frisse Sloeber.

1 uur en 3 Sloebers later : Nog 22km af te leggen richting Volkegem, de Wolvenberg en het Bos 't Enaeme. Vanaf het dorpscentrum van Ename (90km) was het uitbollen doorheen de Scheldemeersen naar Heurne met als laatste stop : de bierkarre van Roman... Nog een frisse Adriaan Brouwer in onze kraag en hup : de laatste 2km komt eraan!

Klingelingelinge : de finishbel in de aankomstzaal van Zingem ... een zalig geluid om een mooie dag af te sluiten. Wat was het een mega Megasloebertocht!

Proficiat aan mijn wandelmaat Guy die 100km naast mij liep. Bedankt voor de ambiance tijdens de nacht : Oswald, Ann, Maria, de bende van Kristof, en onderweg nog Davy opgepikt tijdens de 60km.

Ter info : de oudste deelnemer : 82 jaar !! En hij zag de finish !!!

Fotos.gif 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

 

18:57 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-05-12

03-06-2012 30ste Soete Beese Tochten Wsv Buitenbeentjes Landegem 12,2km

Aan de foto's te zien, zou u kunnen twijfelen : de allerheiligentocht in Merendree? Nee toch niet! We zijn begin juni en we waren op wandel in Landegem tijdens de 30e Soete Beese Tochten van WSV De Buitenbeentjes. Een regenachtige zondag die ons voor de keuze had gesteld : kiezen uit een wandeltocht in Gooik en gegarandeerd modderploeteren of op 'safe' spelen en iets meer verhard parcours in Landegem. Het werd het laatste! En gelukkig maar, want veel wandelaars hebben in Gooik hun wandeling ingekort gezien het slechte weer en het natte parcours.

Vlakbij de kerk van Landegem lag de start van de Soete Beese Tochten, gekend voor de "coupe aardbeien" in de startplaats. Gezien het slechte weer hielden we het op een bescheiden 12km naar het landelijke Vosselare, alsook een deelgemeente van Nevele. Via het Schipdonkkanaal en enkele mooie natuurstroken doorheen de velden werd er gewandeld tussen deze 2 dorpen.

En bij afstempeling van het wandelboekje was er nog een culinaire verrassing : een likeurpraline met advocaat. Een mens zou er zo 10 kunnen opeten... zo lekker!

Toch 902 moedige wandelaars die afzakten naar Landegem!

Fotos.gif


 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

22:57 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-12

28-05-2012 2de Gaverstocht Padstappers Geraardsbergen 22,1km

Oost-Vlaanderen volledig gezien? Ik dacht het wel, of toch niet... Schendelbeke was vandaag de startplaats van 2de Gaverswandeling van de Padstappers Geraardsbergen. Oké, Schendelbeke staat reeds ingekleurd op mijn wandelkaart maar ik kon terug 2 nieuwe dorpjes inkleuren waar ik nog nooit heb gewandeld: Smeerebbe-Vloerzegem en Voorde (Ninove).

De leuke naam 'Smeerebbe-Vloerzegem' (hoe noemt zo'n inwoner?) ligt gelegen in de Denderstreek nabij Geraardsbergen en was vandaag even het middelpunt van wandelend Oost-Vlaanderen. Met een mooie plaatselijke lus doorheen Voorde konden we verder genieten van de natuurstroken tussen Ninove en Geraardsbergen. De laatste kilometers brachten de wandelaars naar De Gavers van Geraardsbergen, met een overtocht met een manueel bediende veerboot. Voor de liefhebbers van zon, strand en water was er verfrissing aan De Gavers; voor de wandelaars was er opwarming (als er nog niet genoeg zon was) dankzij de talrijke bikini's, spannende speedo-zwembroekjes (voor elk wat wils) en het meest belovende afkoeling dankzij het Mystic-fruitbiertje tijdens de laatste kilometer! 

Fotos.gif

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 
 

19:37 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |