04-06-12

17-06-2012 Ronse Megasterren Heuveltocht 35,1km

De 17de Megasterren Heuveltocht van De Chatons Ronse : je kan er veel over schrijven maar je kan er ook kort over zijn. In één woord : fenomenaal ! Een mooie wandeltocht doorheen de heuvels van de Vlaamse Ardennen en Pays de Colinnes nabij Henegouwen. Wij kozen voor het langste hazenpad van 35km.

Vanuit Ronse trokken we door het Muziekbos richting Louise-Marie. Al vlug moesten enkele wandelaars die niet vertrouwd waren met de streek zoeken naar hun tweede adem. Een bos met enkele mooie kuitenbijters om te beginnen!

Nadien wandelden we verder richting Maarkedal en Schorisse, om aldaar een mooie lus te maken rondheen natuurgebied Burreken (http://www.burreken.be/), enkele mooie hellingen zoals de Foreest en de Steenberg; genieten van één van de mooiste uitzichtpunten van Vlaanderen nabij het Bos ter Rijst,... wat moet een mens nog meer hebben?

Awel, nen frissen Ronsischen Tripple in de laatste controlepost in Louise-Marie! Het gerstenat gaf ons de kracht om de laatste 8,5km af te leggen richting Pays de Collines, met een afdaling langs de zijkant van de Kanarieberg. Voor de droge kelen onderweg : een verfrissing werd aangeboden door de charmante dame van TMVW! De allerkleinste wandelaars werden dan weer beloond met een kinderijsje : je zou voor minder zeggen : 'jong geleerd, is oud gedaan!'

Fotos.gif

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

19:22 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.