24-06-12

10-08-2012 Dodentocht 2012 100km

Wie Bornem zegt, zegt Dodentocht. Jaarlijks een trekpleister voor steeds meer en meer wandelaars. De 43e editie gaat van start met een recordaantal deelnames : 10.957 wandelaars wagen hun kans om 100km af te liggen binnen 24 uren.

21:23, we gaan over de startmat en onze tijd begint te lopen. Een laatste aanmoediging van lokale supporters doet iedereen deugd en met volle moed beginnen we aan een plaatselijke lus van +/- 15km. Rond middernacht zijn we terug in Bornem. Nog een pak toeschouwers zijn nog aanwezig om hun familie en vrienden aan te moedigen alvorens we de nacht ingaan.

00:36, Friesland Foods... tijd voor een sportdrankje en een rijsttaartje. Nadien wandelen we de Scheldedijk op richting Wintam en Ruisbroek. 

De nacht valt en het wordt steeds maar kouder. We naderen de controlepost 'Duvel', de gekende eerste grote opgaveplaats voor vele wandelaars. 40km ver, à volonté Duvel,... maar niet voor ons. Een soepje om op te warmen, een sandwichke en rustig verder wandelen richting Brouwerij Palm.

07:40: Palm Breweries, halfweg ... Palm à volonté ofwel ontbijten? Het laatste dan maar : koffie en sandwichkes, wisselen van kledij! Klaar voor de laatste 50km... hopelijk, want de rug doet pijn en de benen zijn wat stroef. De koude nacht deed ons geen deugd.

De ochtendzon deed ons deugd en gezwind wandelen we verder richting Peizegem en Buggenhout. 65k ver en de knie van Kristel begon pijn te doen. Onze hoop was om haar af te zetten op 80km zodat we haar het gevoel konden geven: je bent nu op een afstand dat opgeven bijna niet meer mogelijk is. Maar wel nog 15km te gaan naar de 80km. Haar tempo zat nog goed maar mentaal was het kruipen, voorbij het bord van 75km naar de controlepost op 80km.

15:31 te Puurs, 80km. Even rusten op een stoel. Nog 20km en elkaar oppeppen om door te gaan. Ondertussen waren er naast kniepijn ook al enkele blaren op de voeten. De Dodentocht zorgt steeds voor souvenirs! Met wat tranen in de ogen begon Kristel aan haar laatste 20km. En het werd precies maar steeds warmer. 30° in de velden!

18:25 en de laatste 10km. De laatste aanmoedigingen komen binnen via facebook en sms. Wat deed dit deugd om door te gaan naar de finish! De Scheldedijk op in St-Amands en het begin van een mentale veldslag. Een stuk dat oneindig lijkt. Zeker de laatste 5km. Borden die beginnen aftellen : 5,4,3,2,1 maar de afstand tussen die borden is mentaal moordend! Wat duurt een kilometer toch lang!

20u50 : het spandoek van de laatste 500m en het gejuig en applaus van de supporters langs de weg. Een zalig gevoel! Even konden we terug lopen.

20:58, na 23u34 wandelen (en strompelen) zagen we de finish! Kristel haar eerste 100km zitten er op! Tranen van geluk, vermoeidheid en pijn. Wat kan afzien toch mooi zijn hé?

6.815 moedige wandelaars zagen de finish en konden met een goed gevoel hun bedje gaan opzoeken. Slaapwel dappere krijgers !

Felicitaties aan alle moedige wandelaars die de finish haalden en aan zij die poging ondernamen om zo ver mogelijk te geraken. Veel lof en respect voor de organiserende handen, vrijwilligers, politiediensten, Rode Kruis,... om voor een mooie en veilige organisatie te zorgen!

Voor zij die er niet bijwaren en toch dromen van dit palmares : succes in 2013! Go for it !

Fotos.gif 

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

10:57 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.