24-06-12

10-08-2012 Dodentocht 2012 100km

Wie Bornem zegt, zegt Dodentocht. Jaarlijks een trekpleister voor steeds meer en meer wandelaars. De 43e editie gaat van start met een recordaantal deelnames : 10.957 wandelaars wagen hun kans om 100km af te liggen binnen 24 uren.

21:23, we gaan over de startmat en onze tijd begint te lopen. Een laatste aanmoediging van lokale supporters doet iedereen deugd en met volle moed beginnen we aan een plaatselijke lus van +/- 15km. Rond middernacht zijn we terug in Bornem. Nog een pak toeschouwers zijn nog aanwezig om hun familie en vrienden aan te moedigen alvorens we de nacht ingaan.

00:36, Friesland Foods... tijd voor een sportdrankje en een rijsttaartje. Nadien wandelen we de Scheldedijk op richting Wintam en Ruisbroek. 

De nacht valt en het wordt steeds maar kouder. We naderen de controlepost 'Duvel', de gekende eerste grote opgaveplaats voor vele wandelaars. 40km ver, à volonté Duvel,... maar niet voor ons. Een soepje om op te warmen, een sandwichke en rustig verder wandelen richting Brouwerij Palm.

07:40: Palm Breweries, halfweg ... Palm à volonté ofwel ontbijten? Het laatste dan maar : koffie en sandwichkes, wisselen van kledij! Klaar voor de laatste 50km... hopelijk, want de rug doet pijn en de benen zijn wat stroef. De koude nacht deed ons geen deugd.

De ochtendzon deed ons deugd en gezwind wandelen we verder richting Peizegem en Buggenhout. 65k ver en de knie van Kristel begon pijn te doen. Onze hoop was om haar af te zetten op 80km zodat we haar het gevoel konden geven: je bent nu op een afstand dat opgeven bijna niet meer mogelijk is. Maar wel nog 15km te gaan naar de 80km. Haar tempo zat nog goed maar mentaal was het kruipen, voorbij het bord van 75km naar de controlepost op 80km.

15:31 te Puurs, 80km. Even rusten op een stoel. Nog 20km en elkaar oppeppen om door te gaan. Ondertussen waren er naast kniepijn ook al enkele blaren op de voeten. De Dodentocht zorgt steeds voor souvenirs! Met wat tranen in de ogen begon Kristel aan haar laatste 20km. En het werd precies maar steeds warmer. 30° in de velden!

18:25 en de laatste 10km. De laatste aanmoedigingen komen binnen via facebook en sms. Wat deed dit deugd om door te gaan naar de finish! De Scheldedijk op in St-Amands en het begin van een mentale veldslag. Een stuk dat oneindig lijkt. Zeker de laatste 5km. Borden die beginnen aftellen : 5,4,3,2,1 maar de afstand tussen die borden is mentaal moordend! Wat duurt een kilometer toch lang!

20u50 : het spandoek van de laatste 500m en het gejuig en applaus van de supporters langs de weg. Een zalig gevoel! Even konden we terug lopen.

20:58, na 23u34 wandelen (en strompelen) zagen we de finish! Kristel haar eerste 100km zitten er op! Tranen van geluk, vermoeidheid en pijn. Wat kan afzien toch mooi zijn hé?

6.815 moedige wandelaars zagen de finish en konden met een goed gevoel hun bedje gaan opzoeken. Slaapwel dappere krijgers !

Felicitaties aan alle moedige wandelaars die de finish haalden en aan zij die poging ondernamen om zo ver mogelijk te geraken. Veel lof en respect voor de organiserende handen, vrijwilligers, politiediensten, Rode Kruis,... om voor een mooie en veilige organisatie te zorgen!

Voor zij die er niet bijwaren en toch dromen van dit palmares : succes in 2013! Go for it !

Fotos.gif 

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

 

10:57 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-06-12

Aaigem 05-08-2012 Wsv De Kadees 23km

Voor velen vandaag de laatste training voor de Dodentocht die plaats vindt komende vrijdag. Wij zijn van de partij, maar we hielden het op een rustige mooie 23km bij een naburige club : Wsv De Kadees Aalst. Hun tocht 'Rond Aaigem' startte logischerwijze in het gezellige dorpje Aaigem.

De wandeltocht verliep deels over het Steenbeekpad en natuurgebied den Dotter en zo zagen we hele mooie groene stroken tussen Aaigem, Heldergem, Haaltert en Kerksken.

Fotos.gif

 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

20:43 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-12

04-08-2012 Onkerzele 14de Adriaanstocht 21,7km

De 14de Adriaanstocht was weer een succes! Meer dan 1600 wandelaars konden genieten van een glooiend parcours rond Onkerzele, Atembeke en Moerbeke met daartussen enkele mooie natuurstroken en bospaden van het Raspaillebos en het groen rond de Bosberg. 

Meer dan 300 wandelaars stapten zelfs de 50km, die tevens deel uitmaakte van de Oost-Vlaamse Biergordel. Er is dus nog veel interesse in de lange afstanden!

Fotos.gif

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
   
 

16:21 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-06-12

23-06-2012 Zwetten Doemptocht Vreugdestappers Huldenberg 27,4km

De "Zwetten Doemp-wandelingen Moorsel-Tervuren" van de Vreugdestappers Huldenberg komen op een goed moment : na enkele dagen regen is er eindelijk nog eens een zomerse dag om te wandelen. Aan de Brusselse rand vertrekken we in Moorsel - Tervuren richting Sterrebeek voor een plaatselijke lus van 6km. Nadien konden we genieten van bospaden en landelijke wegeltjes van Everberg en Meerbeek.

Alles stond vandaag in het teken van een goed doel : vzw de Cliniclowns. De wandelaars werden door de Vreugdestappers bedankt door het aanbieden van een fris glas Zwetten Doemp, een lokaal streekbiertje!

Fotos.gif

 

 


Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

11:20 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-12

17-06-2012 Ronse Megasterren Heuveltocht 35,1km

De 17de Megasterren Heuveltocht van De Chatons Ronse : je kan er veel over schrijven maar je kan er ook kort over zijn. In één woord : fenomenaal ! Een mooie wandeltocht doorheen de heuvels van de Vlaamse Ardennen en Pays de Colinnes nabij Henegouwen. Wij kozen voor het langste hazenpad van 35km.

Vanuit Ronse trokken we door het Muziekbos richting Louise-Marie. Al vlug moesten enkele wandelaars die niet vertrouwd waren met de streek zoeken naar hun tweede adem. Een bos met enkele mooie kuitenbijters om te beginnen!

Nadien wandelden we verder richting Maarkedal en Schorisse, om aldaar een mooie lus te maken rondheen natuurgebied Burreken (http://www.burreken.be/), enkele mooie hellingen zoals de Foreest en de Steenberg; genieten van één van de mooiste uitzichtpunten van Vlaanderen nabij het Bos ter Rijst,... wat moet een mens nog meer hebben?

Awel, nen frissen Ronsischen Tripple in de laatste controlepost in Louise-Marie! Het gerstenat gaf ons de kracht om de laatste 8,5km af te leggen richting Pays de Collines, met een afdaling langs de zijkant van de Kanarieberg. Voor de droge kelen onderweg : een verfrissing werd aangeboden door de charmante dame van TMVW! De allerkleinste wandelaars werden dan weer beloond met een kinderijsje : je zou voor minder zeggen : 'jong geleerd, is oud gedaan!'

Fotos.gif

 

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

19:22 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |