24-08-12

27-10-2012 50km Schnelle Füße Koblenz - Winningen

Samen met de 50km van Villefort eerder dit jaar in de Cévennes moet dit één van mijn mooiste 50km's ooit zijn : 50km van wandelclub Schnelle Füße Koblenz. Deze club organiseerde hun 19e editie 50km in Winningen, gelegen aan de Moezel.

Op vrijdag ben ik met de moto naar de Moezel gereden. Gedurende het hele traject heeft het geregen, 6 graden op mijn thermometer,... een bevroren waterkieken kwam aan in Moselkern waar mijn verblijf was bij familie Heinrich voor een kamer 'Zimmer Frei'.

Zaterdagmorgen stond ik om 7u aan de start in Winningen. De eerste lading snelle Duitsers waren reeds weg: 50km wandern oder laufen... maar hier kwam de genietende Belg aan! 4° bij de start en onderweg vallen de eerste vlokjes smeltende sneeuw! Vanuit Winningen zochten we in den donker naar de pijltjes die ons naar Kobern-Gondsdorf stuurden. Bij de eerste klim wordt het al licht en kunnen we gaan genieten van een mooie herfstdag in de Moezelvallei.

De Matthiaskapelle : top van de eerste mooie beklimming en zicht op de Moezel en Kobern-Gondsdorf. Nadien volgt een mooie afdaling langs de druivenvelden. Bij een controlepost in de velden kunnen we ons opwarmen aan warme thée.

We wandelden verder ... langs de spoorlijn naar Kattenes en Löf, om aldaar de Moezel over te steken. De 50km-stappers laten de 42km even alleen achter om een lus te maken naar burcht 'Ehrenburg', de tweede beklimming van de dag. Nadien komen we terug in het dorpje Brodenbach en gaan we verder naar Alken om te beginnen aan de laatste maar zwaarste beklimming : op naar boven, richting de heuvels van Oberfell en zicht op kasteel Thurant. Gelijk een oude stoomtrein ging ik naar boven : het tempo was zeer goed, maar met de mond open en snakkend naar lucht.

Boven 'on top' was het genieten van het wijdse uitzicht over de Moeselvallei. Dit is afzien en genieten tergelijke tijd! Na een korte pauze wandelden we verder door de bossen van Oberfell en dalen we terug af naar Kobern-Gonsdorf.

De laatste 7km waren gelukkig vlak, langsheen de spoorlijn en de Moezel richting Winningen. De 50km-stappers konden aldaar hun oorkonde en mooie embleem afhalen. Wie er niet bij was : in 2013 bestaat de tocht 20 jaar : wees er dan bij !!!!

Met een goed gevoel, moe maar voldaan, genoten van een mooie herfstag keerde ik terug naar mijn kamer in Moselkern. En wat deed het winteruur deugd : een uurtje langer slapen!


Fotos.gif

 

 

http://www.schnellefuessekoblenz.de/

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be
 

20:38 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.