01-01-13

Ronse 09-03-2013 Super Klypetocht Chatons Ronse 60km

Dit weekend werd het startschot gegeven voor de Oost-Vlaamse biergordel met een klepper van formaat : de 60km Super Klypetocht in Ronse, in handen van de Chatons Ronse. Een tocht die enkel weggelegd is voor wandelaars die graag eens op de tanden bijten, vloeken, zich de voeten kapot lopen op een kasseistrook uit de Ronde van Vlaanderen, liefhebbers van natuur,... kortom : voor Die Hards!

Even voor 6u zijn we gestart in het centrum van Ronse wandelden we richting de kapel van De Klijpe, een gehucht in Ronse. Met een zaklamp moesten we zoeken naar de drogere plekjes in de natuur, maar de eerste stappen in de waterplassen was gauw een feit!

Nadien wandelden we verder richting Kwaremont en de bossen eromheen om aldaar voor het eerst onze bagage terug te vinden. Een grote lus doorheen het Kluisbos, een ommetje langs Orroir en een stop in café De Vierschaar om even de afstand te breken.

38km ver en we stonden aan de voet van de Oude Kwaremont : volle petrol omhoog over de kasseistenen van deze gekende bult uit de Ronde van Vlaanderen en andere klassiekers. Boven op het pleintje van dit schilderachtig dorpje konden we terug even op adem komen en het nodige gerief zoeken in onze bagage.

De laatste 20km : het venijn zat hem in de staart ! Reeds voldoende geploeterd in de modder maar de heer hierboven en Liban Glorieux beslisten er anders over : zij veranderden modder in water. Ploeteren werd even zwemmen net voor de controlepost. Mensen die vloekten, konden we troosten met de gedachte : er zijn veel mensen die geld geven voor een modderbad, hier krijg je het gratis!

Alsof we nog nog niet genoeg hellingen gezien hadden : de Hotondberg en de zijkant van de Scherpenberg : 2 korte maar zware dobbers onder ons voeten. De afdaling naar de kapel van De Klijpe voor de tweede maal was dan ook een verademing!

De laatste 7km : wie dacht dat het nu plat ging zijn, was eraan voor de moeite! Nog een dessertje : de Kruisberg met alweer... de nodige modder. Het was dan ook een opluchting voor velen dat zij hun t-shirt mochten ontvangen. Een trofee voor moed en volharding tijdens deze loodzware omloop.

 

Fotos.gif

 

17:21 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.