06-01-13

30km Papeterstocht Erpe-Mere - Kadees Aalst

Vandaag nog eens gaan wandelen bij onze buren 'De Kadees Aalst' in Erpe-Mere : de Papeterstocht. De 'papboeren' is een spotnaam voor de inwoners van Mere.

Bij de inschrijving kreeg iedere wandelaar een pakje zakdoeken en eigenlijk was dit al een hint voor de wandelaars : een parcours om van te huilen ! Nee, met deze papieren zakdoekjes moet je niet jouw schoenen afkuisen want natuur zal je amper zien. Tedju toch...

Een triestige wandeling voor de liefhebbers van lange afstanden. Afstand volgens de parcoursmeester : 28,8km. Afstand volgens alle wandelaars : 31.5 à 32km. Waar is den tijd dat de wandelaar vroeg aan de parcoursmeester : hoeveel kilometers is het vandaag? Nu vraagt de parcoursmeester aan de wandelaar : "en, hoeveel was het?".

Genoten hebben we vandaag van asfalt, beton en tarmak. Met zo'n referentie kan de parcoursmeester perfect solliciteren bij wandelclub Egmont. Met veel plezier halen ze hem binnen. U zal dan ook dan niet verwonderd zijn dat Egmont Zottegem vandaag de eerste prijs had : meer dan 330 wandelaars van +/- 3000 wandelaars. Voor hen was dit een thuismatch : zoals zaalvoetbal op beton :). Die mannen weten hun wandelingen dus goed te kiezen!

Misschien toch nog een positieven noot : de laatste 6km doorheen natuurgebied Den Dotter. Vermoedelijk was dit 'van moetes' omdat er geen asfaltbaan erdoor loopt.

De eerste 14km heb ik geen enkele foto genomen wegens triestig parcours. Dan neem ik ook liever geen enkele foto om geen enkele wandelaar te misleiden dat dit een mooie tocht was. Bij zo'n parcours : kies in 2014 een andere wandeling en blijf weg uit Erpe-Mere!!!

Ah toch ... één foto : de parcoursmeester :

kabouter-wesley.jpg

 

17:13 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

de volgende keer zult ge een ferm pakkes slagen krijgen in Erpe-mere en Zotegem

Gepost door: dirk | 03-03-13

Jeroen

Innige deelneming, dan had je maar moeten doen zoals Anny en ik ! In Torhout was het mooi !

Gepost door: Chris | 03-03-13

SpijtigJeroen dat het zo tegengevallen is. In Diepenbeek hadden we een mooie 43 km, zie maar naar de fotoreeksen op Beneluwwandelen en op Photo-marches.
Volgende keer beter

Gepost door: Smets Rene | 04-03-13

De commentaren zijn gesloten.