30-06-13

Oostende 17-07-2013 3e Rondom De Keignaert 18,5km

Wsv De Keignaerttrippers organiseerden hun 3e Rondom de Keignaert, genoemd naar het nabij gelegen natuurgebied tussen Oostende en Zandvoorde. Ruim 15 jaar geleden gaf de stad Oostende een eerste aanzet tot de uitbouw van een prachtig natuurgebied en een oase van rust aan de rand van Oostende. Het stadsbestuur kocht 9 ha akkerland langs de westelijke oever van de Keignaertkreek. In één adem werd het oorspronkelijke landschap met kraan en bulldozer hersteld, waarbij slenken en poelen werden gegraven en het historische grasland van weleer terugkeerde. In de daaropvolgende jaren werd het natuurgebied gestaag uitgebreid en ingericht in het kader van het natuurinrichtingsproject ‘Oostendse Kreken’. De Stad gaf het natuurgebied vervolgens in erfpacht aan Natuurpunt, die het beheert in samenwerking met plaatselijke landbouwers.

Voorts konden we tijdens de wandeling genieten van de landschappen van het polderdorp Zandvoorde en één van de stadsparken van Oostende.

Al had ik tijdens deze tocht een stukje zee, strand of duinen verwacht... toch moet ik toegeven dat dit best een mooie tocht was! Aangenaam verrast dus! Het stad en zijn dijk was niet ver af : ik zocht dan maar zelf de zee op en een frisse pint op den dijk. Nen echten Vlaamse frigoboxtoerist dus!

 

Fotos.gif

18:13 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-13

14-07-2013 21e Pottebrekers-Panoramatocht De Klijte 32km

De 21e Pottebrekers-Panoramatocht met zomerse temperatuur in De Klijte (Heuvelland), in handen van de Westhoekstappers : 32km kronkelen tussen De Klijte, Dranouter, Loker met zijn herkenbare kerktoren, en vooral ... op en rond de Rode Berg.

Prachtig parcours met mooie vergezichten over het Heuvelland! Je moet niet ver gaan dus om mooie dingen te zien.

Minpuntje : in de Marchinggids werd de Kemmelberg beloofd als onderdeel van het parcours en dit was niet het geval. Wat je als wandelclub belooft, dient men te respecteren ook. Zelf ik ging speciaal naar ginds om voor het eerst de Kemmelberg te zien en kwam terug met een teleurstelling. Zet dan volgende keer niks in de Marching aub!

 

Fotos.gif

11:28 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-06-13

13-07-2013 Adriaan Brouwertochten Hanske De Krijger 50km

Luik 3 van de Oost-Vlaamse Biergordel : de Adriaan Brouwertochten van Hanske de Krijger in Oudenaarde. De liefhebbers van lange afstanden stonden al vroeg aan de start voor deze klassieker doorheen de Vlaamse Ardennen en de Scheldemeersen.

Een mooie 50km-tocht met start aan de achterkant van de markt en het Wielercentrum Ronde van Vlaanderen, richting Leupegem, Melden, de Koppenberg en Koppenbergbos, Berchem... een lange lus van 9km om het schilderachtige dorpje Kwaremont langs alle kanten te beklimmen... de Scheldemeersen tussen Berchem en Elsegem met zijn kasteelpark De Ghellinck, Petegem en zijn golfterrein, Bevere en zijn natuurdomein 'Donkvijver'... als laatste de Romantap met een frisse Adriaan Brouwer! Wat kan dit smaken na een mooie 50km-tocht!

Fotos.gif

18:17 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-06-13

Tocht der Franschmannen Heldergem

Mag er een top 5 bestaan voor beste parcoursmeesters in Vlaanderen? Zo ja, stem dan aub op de parcoursmeester van de Ijsbrekers van Heldergem! Met de tocht der Franschmannen kregen we één van de mooiste midweektochten van Oost-Vlaanderen voorgeschoteld. Bijna 22km en misschien 2km asfalt onder voeten? De rest : natuur en genieten van de streek van Den Dotter en de poort van Vlaamse Ardennen.

Vlaanderen mag vandaag de dag dan wel een welvarende regio zijn; het is ooit anders geweest. Om aan de armoede te ontsnappen trokken veel Vlamingen eind 19de en begin 20ste eeuw naar Wallonië en Frankrijk om er als seizoenarbeider aan de slag te gaan. Heldergem telde in 1899 maar liefst 200 seizoenarbeiders of ‘Franschmannen’ wat overeen kwam met ca 15% van de bevolking. Het heeft z’n naam van ‘Fransmansdorp’ dan ook niet gestolen.

Nog niet gewandeld bij de IJsbrekers? Kom eens proeven van hun parcours en u komt beslist terug!

 

Fotos.gif

20:25 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |