08-07-13

Oostende 17-07-2013 3e Rondom Keignaert 18,5km

Wsv De Keignaerttrippers organiseerden hun 3e Rondom de Keignaert, genoemd naar het nabij gelegen natuurgebied tussen Oostende en Zandvoorde. Ruim 15 jaar geleden gaf de stad Oostende een eerste aanzet tot de uitbouw van een prachtig natuurgebied en een oase van rust aan de rand van Oostende. Het stadsbestuur kocht 9 ha akkerland langs de westelijke oever van de Keignaertkreek. In één adem werd het oorspronkelijke landschap met kraan en bulldozer hersteld, waarbij slenken en poelen werden gegraven en het historische grasland van weleer terugkeerde. In de daaropvolgende jaren werd het natuurgebied gestaag uitgebreid en ingericht in het kader van het natuurinrichtingsproject ‘Oostendse Kreken’. De Stad gaf het natuurgebied vervolgens in erfpacht aan Natuurpunt, die het beheert in samenwerking met plaatselijke landbouwers.

Voorts konden we tijdens de wandeling genieten van de landschappen van het polderdorp Zandvoorde en één van de stadsparken van Oostende.

Al had ik tijdens deze tocht een stukje zee, strand of duinen verwacht... toch moet ik toegeven dat dit best een mooie tocht was! Aangenaam verrast dus! Het stad en zijn dijk was niet ver af : ik zocht dan maar zelf de zee op en een frisse pint op den dijk. Nen echten Vlaamse frigoboxtoerist dus!

 

Fotos.gif

07:12 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.