19-07-13

Ebernhahn (Dui) 03-08-2013 50km Wanderfreunde Ebernhahn e.V

Hoe zou een 50km bij de oosterburen zijn? Na de prachtige 50km van Winningen eind oktober vorig jaar trokken we richting Westerwald en meer bepaald naar de "43e Marathon und 50km von Ebernhahn-Westerwald". De organiserende club was "Wanderfreunde Ebernhahn e.V"

Om 6u aangekomen in het rustige Ebernhahn, een parking vol auto's... hola, we gaan niet alleen zijn dus op de lange afstand. Een pak sportieve wandelaars en lopers maakten zich al klaar om de heuvels van het Westerwald te gaan verkennen.

Nog maar net vertrokken en de zwarte wolken naderden ons : de hemelsluizen gingen open met bijhorend klank- en lichtspel. Na een half uurtje was dit gelukkig over en trokken we de bossen in richting Montabaur. Op en af door de bossen, doorheen landelijke dorpjes om nadien Montabaur te doorkruisen.

Nog zo'n 20km te gaan maar het parcours werd er niet vlakker op. De kuitenbijters werden bewaard tot het laatste. Het was genieten van de mooie uitzichten over het Rheinland-Pfalz.

9 controleposten hadden we onderweg met overal gratis aanbod van warme thee, hier en daar zakjes chips aangeboden, boterham met smout, water,... Voor herhaling vatbaar!

http://www.westerwald.info/

 

Fotos.gif

 

 

19:04 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |