01-11-13

Euraudax 50km Heist-aan-zee

De meest interessante wandeling achter de rug! Euraudax Torhout organiseerde hun 50km-tocht in Heist-aan-zee, goed voor 2 lussen van 25km rond Knokke en Zeebrugge.

De eerste lus ging richting Knokke stad en omliggende natuurgebieden. Verrassend veel natuur kregen we voorgeschoteld, een aangename winterzon aan zee en een goeie bevoorrading aan de wagens, met keuze uit gluhwijn en koffie.

De tweede lus was voor iedereen iets speciaals. De baankapitein trakteerde ons op een rondleiding doorheen de maritieme basis van Zeebrugge, met een zeer interessante uitleg over de mijnenvegers waar België blijkbaar expert in is. Een woordje uitleg over de kanonnen aan boord, een seafox, hoe men mijnen opspoort, ...
Helaas gaat de man op verdiend pensioen en was het een buitenkans voor de deelnemers in 2014. Iedereen was vol lof om dit eens te mogen meemaken.

En de voorspelde regen... die bleef gelukkig weg! Buiten 10 druppels (van een verdwaalde wolk of zeemeeuw) hadden wij een schitterende winterdag aan zee.

 

Fotos.gif

 

 


De foto's van Eric en Vero :

Fotos.gif

 

 

 

19:56 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.