06-01-14

100km Euraudax Berlare in 20 uren

Mijn eerste 100km bij Euraudax is binnen! Berlare was de startplaats voor deze 20-uren-tocht (ongeveer 98km in werkelijkheid) met 70 moedige deelnemers aan de start voor de 100km. De eerste lus ging richting Uitbergen en Overmere met een pak natuur. Onderweg kregen we rozijnenbrood met kaas en warme chcocomelk (Uitbergen) en in Overmere gebak en frisdrank. Ondertussen was het genieten van een zalige lentezon aan de donkvijver van Overmere.

De eerst lus van 25km zit erop, tijd voor een bordje pasta met bolognaisesaus, de benen even insmeren en ons klaarmaken voor lus 2 richting Zele en Lokeren.

Alweer een pak natuurwegels kregen we voorgeschoteld en we bleven genieten in t-shirt van de zalige lentezon in Zele. Eerst een Mars-bevoorrading met frisdrank en later 2 satéstokken met vlees en kaas in onze gilet... moedig verder stappen richting Berlare.

Halfweg : tijd voor 70 minuten pauze en een 3-gangenmenu! Een tonijnsalade als voorgerecht, soepje en stoofvlees met kroketten om op krachten te komen. Als meester Frank (recordhouder in Gouden Arends) fluit en roept : nog 5 minuten, is iedereen gauw bezig met scharrelen om op tijd buiten te zijn en terug te starten voor een derde lus van 25km richting Dendermonde stad.

Onze dessert was ons volgend doel : 12km stappen naar Dendermonde stad en in een funerarium kregen we een stuk taart. Hilarisch om zien hoe wandelaars met smaak een dessertje eten op een grafzerk. Sommige wandelaars kon je misschien hier al laten begraven. Klein grapje. Dit dessertje en 2 kopjes koffie gingen zeer goed binnen; klaar om de nacht in te gaan in de stad van Ros Beiaard.

Fruit is gezond en dus wandelden we verder richting Appels : om terug te eten : vanillecrême, koffie en frisdrank. Bij sommige wandelaars begon het tempo te zakken terwijl de kop van het peleton stevig bleef doortrekken aan 6km/u. Een kleine plaspauze onderweg heeft ervoor gezorgd dat ik toen achteraan begengelde in tof gezelschap en niet de kracht en de zin had om voorraan terug aan te sluiten.

75km op de teller, 2u 's nachts... tijd voor ontbijt. Ontbijtkoeken, brood, koffie, fruitsap... precies op hotel. 40 minuten om op krachten te komen, even rustig naar toilet te gaan, elkaar op te peppen voor de laatste 25km die naar Lede en Wichelen ging.

Fluitsignaal om 2u35 en even op de tanden bijten om het tempo van 6km/u vinden richting Lede. Op 85km waren we op 500 meter van mijn deur en wat is de zin enorm groot om af te slaan en mijn bed op te zoeken. Nabij de markt van Lede hadden we een controlepunt om op krachten te komen : bananen! Krachtvoer voor de dodentocht. Extra energie om door te stappen naar het land van de Wichelse Schooiers en een halte te houden aan de kerk van Wichelen. Nog koffie om me warm te houden om 5u40 (terwijl autoruiten bevroren waren) en ons klaar te maken voor de laatste 7km.

Alsof iedereen de finish rook werd een gespleten peleton weer samengeritst en kwamen 69 deelnemers aan in Berlare (slechts 1 persoon moest opgeven).

Petje af voor de 69 wandelaars die tocht mogen noteren in hun wandelboekje.
Enorm veel dank aan de organisators van deze mooie tocht in Berlare die volledig tot in de puntjes verzorgd was. En vooral : de glimlach en de warme woorden van de helpende leden onderweg waren een steun voor alle wandelaars.

 

 

Fotos.gif

 

 

Andere foto's van onze tochten :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be

 

18:10 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.