24-03-14

25km Euraudax Denderbelle

Een mooie gezellige groep van 46 wandelaars was paraat voor een tocht van 25km Euraudax in Denderbelle, een deelgemeente van Lebbeke gelegen aan de Dender en net ten zuiden van Dendermonde.

Een mooi landelijk parcours kregen we via Lebbeke naar Opwijk met ondertussen een wagenrust : even bijtanken met warme chocomelk en energie opdoen met vers gebakken cake. De tocht ging verder naar de grens van Opwijk waar we verfrist werden met een frisco.

Van Opwijk ging het richting Baardegem met een paar mooie stukjes van de Leirekensroute : nu een geliefde fietsroute en voorheen een oude spoorlijn tussen Londerzeel en Aalst. Na goed 17km hadden we een caférust in een plaatsje waar veel wandelaars al gepasseerd zijn maar nog nooit binnen geweest zijn (waaronder ikzelve) : 't Stationneken in Baardegem. Een aanrader! Ingericht volgens een oud station en het interieur van een oude treinwagon.

De laatste kilometers gingen terug naar Denderbelle via Wieze (en de geur van de chocoladefabriek Barry-Callebaut en de Millenniumroute).

Dank aan de helpende handen onderweg om deze organisatie mogelijk te maken en aan de parcoursmeerster Peter voor deze tocht.

Hieronder Peter met zijn wandelmaat Hans.

DSCN4751.JPG 

 

Wie eens wil proeven een Euraudaxtocht, dan kan ik u donderdag 8 mei aanraden in Wetteren. Start om 10u stipt in het stationsbuffet in Wetteren voor 25km.
Tot 2 jaar geleden had ik ook mijn eigen gedacht over Euraudax zonder ooit eens meegestapt te hebben. Nooit van mijn leven zou ik Euraudax meedoen. Nu ik weet wat het is, ben ik verkocht voor dit systeem : van kortere afstanden tot lange afstanden (telkens per 25km), veel wandelvrienden leren kennen, in groep laat niemand je in de steek,... Proef ervan en oordeel zelf of het iets is voor jou !

Fotos.gif

 

 

 

Foto's van onze andere wandeltochten staan op onze blog :

http://jeroen-en-kristel.skynetblogs.be/

16:51 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.