28-03-14

Bouillon 1/05/2014 Les Sabots de Godefroy 42km

Les Sabots de Godefroy organiseerden hun 2de marathon in Bouillon : een schitterende tocht voor liefhebber van natuur en pittige klimmetjes. Welkom in de echte Ardennen !

42km op de menu en ik vertrok om 6u40 met de rugzak goed geladen. Achteraf bekeken was ik blij dat ik alles bijhad want ik heb alle seizoen gezien : een frisse mist bij de start, dan een zonnetje om op te warmen, regen en onweer om weer af te koelen na een pittige klim en als toetje : hagelstenen! Onder moeders paraplu kon ik gelukkig wat schuilen.

De tocht ging van Bouillon naar Ucimont en Botassart met de gekende toeristische trekpleister "Het graf van de reus" of Tombeau du Géant. Een plaats waar je uren zou kunnen zitten en gezellig is om te picknicken.

Om 14u30 stapte ik rustig de finish binnen en had zin in wat meer : dan maar nog eens starten voor 6km die door de binnenstad van Bouillon ging en ondertussen kon ik genieten van een gezellig terrasje met een ferme blonde met een cup van 33cl voor mijn neus : een blonde Godefroy! Schitterend biertje!

 

Fotos.gif 

 

20:05 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.