21-04-14

101km Hollenmarsch Bödefeld

In Bödefeld nabij Winterberg (Sauerland Duitsland) werd voor de 10de keer het startschot gegeven voor de Hollenmarsch en Hollenlauf. 101km doorheen de bergen van Winterberg richting de Rhein-Weser-Turm (toren). Over de bergen heen van dit skigebied : een zware uitdaging voor 167 deelnemers.

Om 19u werd het startschot gegeven en met een vrolijke uitzwaai in Bödefeld door de lokale bevolking en supporters gingen we de bergen in. Met volle moed omhoog en genieten van de eerste uitzichten zolang we konden want de nacht komt eraan... en helaas ook een hevig onweer. Na 13km gingen de hemelsluizen open en werd het natuurgebied omgedoopt tot een danszaal met discolicht dankzij de bliksems. Het water stroomde "den berg af" ons schoenen binnen. Het water zakte in mijn schoenen gelijktijdig met mijn moed. De goesting om verder te gaan spoelde mee. Nog 88km verder met natte voeten... de goesting om dan al te stoppen was zeer groot. De gedachte om zo ver te rijden hield me overeind en vol te houden en we zien wel tot waar geraken.

Na 29km zag mijn wandelmaat Guy toevallig een tent bij een controlepost waar onze bagage stond terwijl we maar wisten dat deze op 57km zou staan. Alsof God klaar stond met nieuwe schoenen. Met een handdoek de voetjes afdrogen en warm maken, propere kousen aan, een wissel van schoenen (droge ipv verzopen schoenen) en hopen dat de volgende 72km droog blijft. De regen was voorbij maar het parcours bleef er drassig bij.

De nacht was koud en maar we bleven het warm houden dankzij de vele klimmetjes onderweg. Langs de skipiste en de kabelbaan omhoog naar de volgende helling, weer naar beneden en daar lag de volgende klim al.

De 101km is een parcours in 2 richtingen en we telden af naar het keerpunt : de Rhein-Weser-Turm (toren). Onderweg kwam de eerste wandelaar al ons tegemoet in de andere : Renaat lag op kop en we waren in euforie. Een Belg op kop! Laat ons hopen dat hij dit blijft volhouden en we telden zijn voorsprong af op onze horloge.

Op 57km waren we aan de toren : keerpunt en terug zagen we onze bagage : wissel van kousen, eten, een soepje om op te warmen en we konden weer klimmen en dalen : nog 44km te gaan.

Op en af door heen de bossen van het Sauerland, wandelaars en lopers in tegengestelde richting, applaus en respect voor iedereen... een toffe sfeer met alle sporters. Nog wat bijtanken met Cola en Hollenwasser, Duits zuur desembrood,... blijven eten was de boodschap om deze calvarietocht te overleven.

Na 85km kregen we de afdaling van de skipiste : met de handrem op naar beneden en genieten van het mooie landschap. Alhoewel genieten : met al wat blaren op de voeten dankzij de regen was het genot soms ver te zoeken.

Het tentje van 98km was een tentje van genot : nu kan het niet meer misgaan. Nog 3km te gaan en deze tocht noteren als mijn 13de 100km. De lopers zijn 11 uur na ons gestart en het was een domper of een eer om ingehaald te worden door de winner van 101km-loopwedstrijd tijdens de laatste kilometer : een klasbak zoefde ons voorbij alsof het niks as. 101km in minder dan 8u55 lopen. Mijn wandelmaat Guy en ik waren fier om deze tocht te overwinnen in net 20 uren. Hij is binnen en ze pakken ons deze persoonlijke overwinning niet meer af! In totaal overwonnen 148 wandelaars (29 opgaves) 2107 meter hoogteverschil.

En fier dat we Belg zijn : met 9 Belgen aan de start en alle 9 kwamen ze toe! En dat we sterk zijn, dat we bewees Renaat Van Loock : nummer 1 tijdens de 100km wandelen! 100 jaar geleden moesten de Duitsers al eens het onderspit delven voor de Belgen en deze keer terug voor sterke Renaat! Respect! 

 

DSCN5501.JPG

Holl.jpg

 

Fotos.gif

 

 

 

 

19:42 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.