25-04-14

14-05-2014 Enametocht Hanske de Krijger

Wandelclub Hanske de Krijger gaf vandaag het beste van zichzelf tijdens de Enametocht in Ename (waar anders?). Ename, rustig gelegen aan de Schelde was vroeger de handelsplaats in de streek en kon later misschien uitgroeien tot stad. Het handelsgebeuren schoof verder op naar Oudenaarde dat later werd omgedoopt tot stad (met oa het stadshuis en de Sint-Walburgakerk) maar de bakermat van heel de historie rond Oudenaarde ligt eigenlijk in Ename! Nu is Ename nog bekend dankzij de historische opgravingen en vooral het Ename-bier!

We kregen van Hanske de Krijger een schitterend parcours voorgeschoteld richting Enamebos en de heuvels van Volkegem die gekend zijn dankzij de Ronde van Vlaanderen. De Wolvenberg is u wellicht niet onbekend. Nadien trokken we verder naar Kerselare. Wat Scherpenheuvel in groot is, is Kerselare in het klein maar daarom niet minder geliefd.
De laatste kilometers gingen langs brouwerij Liefmans (het beste bruintje van het land) verder langs de Schelde naar de historische site in Ename.

Hanske de Krijger bestaat dit jaar 35 jaar en schonk vandaag alle dranken in de aankomstzaal aan 1 euro. Dit werd duidelijk met open armen aangenomen door de wandelaars : een frisse Ename na een mooie tocht smaakt naar meer!

Fotos.gif

 

 

 

Foto's van bevriende wandelaars : Mario Carton

 

Fotos.gif

 

 

18:36 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.