27-04-14

Wetteren 25-05-2014 28,6km WSV Wetteren

Niks is plezanter om naar een kieshokje te trekken met wandelkleren en dan snel door te rijden naar de start van een wandeltocht in Wetteren. Een organisatie in handen van WSV Wetteren : één van de oudste clubs van Vlaanderen die gesticht werd door Alfons De Maesschalck. Vandaar ook hun "20e Herdenkingstocht A. De Maesschalck". De aandachtige wandelaar heeft misschien zijn graf gezien (er was een passage langs het kerkhof). Wie het niet zag, geen erg... ik heb een foto genomen.

De parcoursmeester heeft er zijn werk van gemaakt en we kregen veel natuurstroken om door te wandelen : de groenzone aan de Schelde, provenciaal domein den Blakken en de bossen erond, het Hospicebos, tussen de velden van de boom- en rozenkwekers,..

Heel tof ook om eens een ander biertje op de drankenkaart te zien : een bruintje Lam Gods. Het moet niet altijd Leffe of Duvel zijn. Het smaakte naar meer en zeker na een prachtige wandeling met een stralende zomerzon!

Een dikke pluim voor alle helpende handen van WSV Wetteren!

Fotos.gif

 

 

 

19:24 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-14

Land van Rhode in Sint-Lievens-Houtem

Wandelclub Land van Rhode organiseerde hun 27e Lentetocht (bij deze zomerse temperatuur eerder een zomertocht) in Sint-Lievens-Houtem. Onder het motto 'land van Rhode = altijd goed'... voor mij één van hun beste parcours voor de natuurliefhebbers. De streek rond Sint-Lievens-Houtem, Hillegem en Oombergen hebben we verkend met af en toe een stuk van het wandelpad Cotthem. Voor ons was 31km genieten tijdens een eerste echte zomerse wandeldag. En de frisse Delirium Tremens van het vat aan de finish smaakte naar meer. Alhoewel, als ik de prijzen van de drankenkaart bekijk van Land van Rhode... zitten ze met een schuldenberg of willen ze de rijkste club van het land worden? Nog efkes en we gaan goedkoper op café want de prijzen gaan hier rapper omhoog dan de dieselprijs aan de pomp. Diesel staat nu 1,30 de liter aan de pomp, een glas van 20cl water of cola is 1,40 aan den tap!

 

Fotos.gif

17:34 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-04-14

14-05-2014 Enametocht Hanske de Krijger

Wandelclub Hanske de Krijger gaf vandaag het beste van zichzelf tijdens de Enametocht in Ename (waar anders?). Ename, rustig gelegen aan de Schelde was vroeger de handelsplaats in de streek en kon later misschien uitgroeien tot stad. Het handelsgebeuren schoof verder op naar Oudenaarde dat later werd omgedoopt tot stad (met oa het stadshuis en de Sint-Walburgakerk) maar de bakermat van heel de historie rond Oudenaarde ligt eigenlijk in Ename! Nu is Ename nog bekend dankzij de historische opgravingen en vooral het Ename-bier!

We kregen van Hanske de Krijger een schitterend parcours voorgeschoteld richting Enamebos en de heuvels van Volkegem die gekend zijn dankzij de Ronde van Vlaanderen. De Wolvenberg is u wellicht niet onbekend. Nadien trokken we verder naar Kerselare. Wat Scherpenheuvel in groot is, is Kerselare in het klein maar daarom niet minder geliefd.
De laatste kilometers gingen langs brouwerij Liefmans (het beste bruintje van het land) verder langs de Schelde naar de historische site in Ename.

Hanske de Krijger bestaat dit jaar 35 jaar en schonk vandaag alle dranken in de aankomstzaal aan 1 euro. Dit werd duidelijk met open armen aangenomen door de wandelaars : een frisse Ename na een mooie tocht smaakt naar meer!

Fotos.gif

 

 

 

Foto's van bevriende wandelaars : Mario Carton

 

Fotos.gif

 

 

18:36 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-14

101km Hollenmarsch Bödefeld

In Bödefeld nabij Winterberg (Sauerland Duitsland) werd voor de 10de keer het startschot gegeven voor de Hollenmarsch en Hollenlauf. 101km doorheen de bergen van Winterberg richting de Rhein-Weser-Turm (toren). Over de bergen heen van dit skigebied : een zware uitdaging voor 167 deelnemers.

Om 19u werd het startschot gegeven en met een vrolijke uitzwaai in Bödefeld door de lokale bevolking en supporters gingen we de bergen in. Met volle moed omhoog en genieten van de eerste uitzichten zolang we konden want de nacht komt eraan... en helaas ook een hevig onweer. Na 13km gingen de hemelsluizen open en werd het natuurgebied omgedoopt tot een danszaal met discolicht dankzij de bliksems. Het water stroomde "den berg af" ons schoenen binnen. Het water zakte in mijn schoenen gelijktijdig met mijn moed. De goesting om verder te gaan spoelde mee. Nog 88km verder met natte voeten... de goesting om dan al te stoppen was zeer groot. De gedachte om zo ver te rijden hield me overeind en vol te houden en we zien wel tot waar geraken.

Na 29km zag mijn wandelmaat Guy toevallig een tent bij een controlepost waar onze bagage stond terwijl we maar wisten dat deze op 57km zou staan. Alsof God klaar stond met nieuwe schoenen. Met een handdoek de voetjes afdrogen en warm maken, propere kousen aan, een wissel van schoenen (droge ipv verzopen schoenen) en hopen dat de volgende 72km droog blijft. De regen was voorbij maar het parcours bleef er drassig bij.

De nacht was koud en maar we bleven het warm houden dankzij de vele klimmetjes onderweg. Langs de skipiste en de kabelbaan omhoog naar de volgende helling, weer naar beneden en daar lag de volgende klim al.

De 101km is een parcours in 2 richtingen en we telden af naar het keerpunt : de Rhein-Weser-Turm (toren). Onderweg kwam de eerste wandelaar al ons tegemoet in de andere : Renaat lag op kop en we waren in euforie. Een Belg op kop! Laat ons hopen dat hij dit blijft volhouden en we telden zijn voorsprong af op onze horloge.

Op 57km waren we aan de toren : keerpunt en terug zagen we onze bagage : wissel van kousen, eten, een soepje om op te warmen en we konden weer klimmen en dalen : nog 44km te gaan.

Op en af door heen de bossen van het Sauerland, wandelaars en lopers in tegengestelde richting, applaus en respect voor iedereen... een toffe sfeer met alle sporters. Nog wat bijtanken met Cola en Hollenwasser, Duits zuur desembrood,... blijven eten was de boodschap om deze calvarietocht te overleven.

Na 85km kregen we de afdaling van de skipiste : met de handrem op naar beneden en genieten van het mooie landschap. Alhoewel genieten : met al wat blaren op de voeten dankzij de regen was het genot soms ver te zoeken.

Het tentje van 98km was een tentje van genot : nu kan het niet meer misgaan. Nog 3km te gaan en deze tocht noteren als mijn 13de 100km. De lopers zijn 11 uur na ons gestart en het was een domper of een eer om ingehaald te worden door de winner van 101km-loopwedstrijd tijdens de laatste kilometer : een klasbak zoefde ons voorbij alsof het niks as. 101km in minder dan 8u55 lopen. Mijn wandelmaat Guy en ik waren fier om deze tocht te overwinnen in net 20 uren. Hij is binnen en ze pakken ons deze persoonlijke overwinning niet meer af! In totaal overwonnen 148 wandelaars (29 opgaves) 2107 meter hoogteverschil.

En fier dat we Belg zijn : met 9 Belgen aan de start en alle 9 kwamen ze toe! En dat we sterk zijn, dat we bewees Renaat Van Loock : nummer 1 tijdens de 100km wandelen! 100 jaar geleden moesten de Duitsers al eens het onderspit delven voor de Belgen en deze keer terug voor sterke Renaat! Respect! 

 

DSCN5501.JPG

Holl.jpg

 

Fotos.gif

 

 

 

 

19:42 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-04-14

25km Euraudax Wetteren

42 wandelaars zakten af naar de Euraudax-tocht in Wetteren : een mooie toffe groep die de streek rond Wetteren, Westrem en Oordegem wou verkennen. Het grootste deel waren bekende gezichten maar toch ... er is nieuw talent op komst die wil stappen voor een schelp of toch een bronzen, zilveren of gouden arend.

We kregen een mooie natuurtocht voorgeschoteld in de streek van Wetteren en Lede, met twee maal een caféstop om even bij te tanken of om op krachten te komen met een versnapering.

 

Fotos.gif

 

17:54 Gepost door jeroen&kristel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-14

100km van Mortier-Francorchamps

Foto's van de 100km van Mortier en Trooz zijn online!

Trooz.gif

 

Mortier.gif

 

Baardegem.gif

 

Aalst.gif

 

Poederlee.gif

 

Gooik.gif

 

Roosdaal 29-03.gif

 

spiere.gif

 

Velm.gif

 

Buggenhout.gif

 

zwevegem.gif

 

Boutersem.gif

 

Strijpen.gif

 

Oostduinkerke.gif

 

Hamme.gif

 

Berlare.gif

 

Zoersel.gif

 

Mater.gif

 

Goeferidnge.gif

 

Opwijk.gif

 

Nalinnes.gif

 

Kaster.gif

 

Lauwe.gif

 

Gent euraudax.gif

 

Corroy.gif

 

Hemiksem.gif

 

Geraardsbergen.gif

 

Heldergem.gif

 

Deurne.gif

 

Roosdaal.gif

 

Knokke.gif

 

Beersel.gif

 

Poppel.gif

 

Luik.gif

 

Edingen.gif

 

Leeuwergem.gif

 

Gent.gif

 

Loppem.gif

 

Vollezele.gif

 

Mazenzele.gif

 

Grimminge.gif

 

Velzeke.gif

 

Waasmunster.gif

 

Zelzate.gif

 

Balegem.gif

 

Oudegem.gif

 

Niel.gif

 

Hingene.gif

 

Ename.gif

 

Winningen.gif

 

Barca2.gif

 

Barca1.gif

 

Fosses.gif

 

Tervuren.gif

 

Neigem.gif

 

Westouter.gif

 

Schelle.gif

 

Woensdrecht.gif

 

Ijzer4.gif

 

Ijzer3.gif

 

Ijzer2.gif

 

Ijzer1.gif

 

Bellevaux.gif

 

Suarlée.gif

 

V4.gif

 

V3.gif

 

V2.gif

 

V1.gif

 

Niel-bij-As.gif

 

Ebernhahn.gif

 

Everbeek.gif

 

Bottelare.gif

 

Oordegem.gif

 

Lotenhulle.gif

 

Oostende.gif

 

De Klijte.gif

 

Oudenaarde50km.gif

 

Heldergem.gif

 

lokeren.gif

 

Schellebelle.gif

 

Vielsalm.gif

 

Houffalize.gif

 

St-Ode.gif

 

Marche en fammene.gif

 

Torhout.gif

 

Rijm.gif

 

Oud-Turnhout.gif

 

Masbourg.gif

 

Kluisbergen dag 2.gif

 

Kluisbergen dag 1.gif

 

Kampenhout.gif

 

Oudenaarde.gif

 

B dag 2.gif

 

B dag 1.gif

 

Spa.gif

 

Martelange.gif

 

Longvilly.gif

 

G'bergen.gif

 

Jambes.gif

 

Bioul.gif

 

Watermaal.gif

 

Nieuwrode.gif

 

Tervuren.gif

 

Gooik.gif

 

Mesen.gif

 

Ternat.gif

 

Herne.gif

 

Ronse.gif

 

Erpe-Mere.gif

 

Zonnegem.gif

 

Overmere.gif

 

Nalinnes.gif

 

Achel.gif

 

Ellikom.gif

 

Lummen.gif

 

St-Niklaas.gif

 

Ernage.gif

 

Eine.gif

 

Borsbeke.gif

 

Manneke Pis.gif

 

gavere 2.gif

 

Namen.gif

 

Embourg.gif

 

Kwatrecht.gif

 

Roosdaal.gif

 

Aalter.gif

 

Torhout.gif

 

Kortemark.gif

 

weelde.gif

 

Luik.gif

 

Nameche.gif

 

Doornik.gif

 

Geraardsbergen.gif

 

Gent bij nacht.gif

 

Vollezele.gif

 

Viane.gif

 

Mazenzele.gif

 

Denderwindeke.gif

 

Heldergem.gif

 

Malonne.gif

 

Kwaremont.gif

 

Strombeek.gif

 

Gentbrugge.gif

 

Ename.gif

 

Zottegem.gif

 

Winningen.gif

 

westende.gif

 

Paal.gif

 

Rillaar.gif

 

St-P-Leeuw.gif

 

Andenne.gif

 

Ophasselt.gif

 

Mullem.gif

 

Westouter.gif

 

dag 4.gif

 

dag 3.gif

 

dag 2.gif

 

dag 1.gif

 

Volaiville.gif

 

Bellevaux.gif

 

dodentocht.gif

 

Aaigem.gif

 

Onkerzele.gif

 

tervuren.gif

 

ronse.gif

 

villefort.gif

 

Zingem.gif

 

landegem.gif

 

schendelbeke 28.gif

 

dinant.gif

 

St-Niklaas.gif

 

Dendermonde.gif

 

trooz.gif

 

Francor.gif

 

haalrtert.gif

 

Waregem.gif

 

koksijde.gif

 

Ronse.gif

 

Erpe.gif

 

lennik.gif

 

Nalinnes.gif

 

celles.gif

 

Marche en fammene.gif

 

zomergem.gif

 

geraardsbergen.gif

 

Overmere.gif

 

Silly.gif

 

Sleidinge.gif

 

ghyvelde.gif

 

Ursel.gif

 

Zwijnaarde.gif

 

heldergem.gif

 

Vinkt.gif

 

Oudenaarde.gif

 

Munkzwalm.gif

montigny.gif

zonhoven.gif

 

blegny.gif

 

Melle.gif

 

Lembeke.gif

 

La Hulpe.gif

 

kruibeke.gif

 

Oosterzele.gif

 

Vinderhoute.gif

 

Onkerzele.gif

 

De Haan.gif

 

Everbeek.gif

 

Zelzate.gif

 

Bottelare.gif

 

Binche.gif

 

Torhout.gif

 

Gemmenich.gif

 

Kluisbergen.gif

 

Lennik.gif

 

Erembodegem.gif

 

Maldegem.gif

 

Berlare.gif

 

Oombergen.gif

 

Vijlen.gif

 

dendermonde.gif

 

Anhée.gif

 

Koekelare.gif

 

Gooik.gif

 

Herne.gif

 

Tubize.gif

 

Mechelen.gif

 

Nalinnes.gif

 

Ciney.gif

 

bruinbeke.gif

 

hevrelee.gif

 

Geluwe.gif

 

roosdaal.gif

 

Gierle.gif

 

Kortrijk.gif

 

Oudenaarde.gif

 

Wichelen.gif

 

Hornu.gif

 

Gent.gif

 

Geraardsbergen.gif

 

Balegem.gif

Wolvertem.gif

 

Parike.gif

 

Heldergem.gif

 

Strijpen.gif

 

Oetingen.gif

 

Oudergem.gif

 

Welkenraedt.gif

 

Oedelem.gif

Berlare.gif

 

Melle.gif

 

Lennik.gif

 

Bex.gif

 

Moen.gif

 

Kanegem.gif

 

Wodecq.gif

 

Purnode.gif

 

Bornem.gif

 

Puurs.gif

 

onkerzele.gif

 

Middelkerke.gif

 

Bellingen.gif

 

KLuisbergen.gif

 

everbeek.gif

 

Paal.gif

 

Andenne.gif

 

Roesleare.gif

 

Glabbeek.gif

 

gelbressée.gif

 

Oudenaarde

lokeren

Lede

De Klinge

Torhout

Sloebertocht

Gooik

Zaffelare

lennik

Zottegem

Leval

Wervik

Mol

Jambes

Merchtem

Bioul

baudour

's gravenvoeren

Burst

St-idesbald

Ronse

Fosses

Vlierzele

Bokrijk

Durnal

Nalinnes

Naamloos

Ruddervoorde

Ingelmunster

Tongeren

Ernage

Oud-heverlee

saint-sauveur

Balen

zottegem

Hamme-Mille

terneuzen

kester

zemst